Oslo Børs løftet seg mandag

Oslo Børs startet uken med oppgang, til tross for et markant fall for oljeprisen.

Oljeprisen falt markant mens Oslo Børs var åpen for handel mandag.
Publisert:

Hovedindeksen endte ukens første dag med handel opp 0,72 prosent.

Her er Equinor mest omsatt, opp 0,75 prosent, foran DNB og Frontline som steg henholdsvis 3,79 og 9,40 prosent.

På den andre siden endte Norwegian-aksjen ned 5,17 prosent, etter at selskapet la frem detaljer om redningsplanen før åpningstid.

Ellers falt Kværner-aksjen 5,71 prosent. På morgenen varslet selskapet et resultatfall i første kvartal, og meldte samtidig at 225 ansatte er permittert og at tusenvis av innleide arbeidere er sendt hjem.

Samtidig er oljeprisen på vei kraftig nedover. I skrivende stund handles ett fat med nordsjøolje (Brent) for 19,70 dollar fatet i spotmarkedet, ned 10,3 prosent for dagen.

Bred oppgang i Europa

Europeiske børser stiger samme morgen markant foran det som ser ut til å bli nok en spennende uke i finansmarkedene. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen er opp 1,71 prosent.

I tillegg til at resultatsesongen virkelig setter fart denne uken er det noen spennende dager for sentralbanker verden over. Både i USA, ESB og Sverige vil det være rentemøter denne uken, hvor mye av spenningen ligger på om sentralbankene vil komme med ytterligere stimulans til markedet.

Samtidig er en rekke europeiske land nå forsiktig i gang med gjenåpning av samfunnet etter at virusutbruddet er under kontroll på stadig flere steder.

Slik er utviklingen i Europa:

  • DAX i Frankfurt klatrer 2,38 prosent
  • FTSE100 i London stiger 1,57 prosent
  • CAC40 i Paris er opp 1,86 prosent
  • IBEX35 i Madrid stiger 1,69 prosent
  • FTSEMIB i Milano klatrer 2,39 prosent

På de nordiske børsene er det også oppgang på formiddagen:

  • Stockholmsbørsen er opp 1,62 prosent
  • København-børsen stiger 0,82 prosent
  • Helsinki-børsen stiger 1,01 prosent

Oppgang i Asia

Utviklingen på Oslo Børs kommer etter en positiv børsmorgen i Asia. Her ledet den japanske børsen an, etter at landets sentralbank besluttet å fjerne taket for oppkjøp av statsobligasjoner, og økte kapasiteten til å kjøpe selskapsobligasjoner.

Pilene pekte også oppover på Wall Street før helgen, der de tre toneangivende i snitt endte opp 1,4 prosent.

– Flere amerikanske stater forbereder seg nå på gradvis gjenåpning av sine respektive økonomier, noe som har skapt økt optimisme blant investorene, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i en kommentar.

– Positive impulser fra Asia i natt kan tenkes å hjelpe de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Investorene i regionen håper, i likhet med de amerikanske, at det verste er bak oss hva gjelder spredningen av Covid-19 viruset, legger Berntsen til.

Les hele kommentaren fra Nordnet her
Publisert: