Nå er Norwegian største flyselskap mellom Norden og Spania

Norwegian har blitt største utenlandske flyselskap i New York og nest størst i Los Angeles. Nå kan selskapet smykke seg med nok en topplassering på pallen.

Illustrasjonsbilde av Norwegian-fly avbildet på flyplassen på Gran Canaria ved siden av fly fra TUI og Ryanair.
Publisert: Publisert:

Norwegians enorme vekst de siste årene fortsetter å dytte selskapet over stadig nye symbolske milepæler.

Denne gang kan selskapet erklære seg som største flyselskap mellom Norden og Spania. Selskapet er ikke bare størst samlet sett, men i alle landene: Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island – til og fra Spania.

Norwegian viser til tall fra det spanske, statlige flyplasselskapet Aena. Flyselskapet opplyser til E24 at de nå er oppe i en markedsandel på 43 prosent og at de det siste året har fraktet 5,35 millioner passasjerer mellom Norden og Spania.

I løpet av det siste året har Norwegian passert to andre milepæler:

– Norwegian begynte å fly til Spania allerede i 2003 har løpende bygd opp en solid tilstedeværelse i landet, til stor glede for både nordiske og spanske reisende, og ikke minst spansk turistnæring, sier kommersiell direktør Helga Bollman Leknes i Norwegian.

For å være størst trenger man både fly og mange ruter, og Norwegian opplyser at de i sommer tilbyr 65 forskjellige ruter mellom Spania og de nordiske landene, mer enn noe annet selskap, ifølge selskapet selv.

Norwegian har både baser i Spania og tilbyr også innenriksruter i landet.

Les også

Passasjerfall hos Norwegian mens konkurrenten var i streik

En siste brikke måtte falle på plass

Norwegian opplyser at de har vært størst mellom Spania og Norge siden 2008. I 2011 ble de størst til Danmark og i 2013 passerte de milepælen i Sverige.

Selskapet opplyser at de ble størst mellom Spania og Finland i fjor, og dermed gjensto det bare ett land på listen før Norwegian kunne krone seg selv til «nordisk Spania-konge»: Island.

Norwegian opplyser at de ble størst mellom Island og Spania i april.

E24 har gått gjennom tallene fra Aena og statistikken viser at Norwegian i fjor lå bak Wow Air på reiser mellom Spania og Island. Det islandske selskapet gikk imidlertid konkurs i mars og dermed åpnet veien til toppen seg for Norwegian.

Ifølge Aena har Norwegian fra januar til april fraktet 38.336 passasjerer mellom Island og Spania. Icelandair ligger på annenplass med 22.045 passasjerer.

I de andre nordiske landene er det snakk om langt flere passasjerer så langt i år:

  • Mellom Norge og Spania fraktet Norwegian 556.622 passasjerer, mot annenmann SAS som fraktet 143.836 og tredjemann Thomas Cook med 118.647
  • Mellom Danmark og Spania fraktet Norwegian 376.155 passasjerer, mens Ryanair fraktet 139.120 og SAS fraktet 103.299
  • Mellom Finland og Spania fraktet Norwegian 275.439 passasjerer, mot Finnairs 236.750 og Thomas Cooks 62.454
  • Mellom Sverige og Spania fraktet Norwegian 418.490 passasjerer, mot Thomas Cooks 159.879 og SAS' 145.124
Les også

– Kan bli tidenes verste sommer for flyselskapene

Les også

Disse to jokerne kan redde SAS' overskudd

Les også

Tror ikke Max-flyene kommer i luften før tidligst i september

Publisert:

Her kan du lese mer om