Aksje-NM 2019

Bruktbilselger vant Aksje-NM: – Jeg brukte magefølelsen og kjørte «all in»

Werner Frøshaug tok en klar seier i årets Aksje-NM med en avkastning på 125 prosent i løpet av september. – Det har vært utrolig gøy, og vi tok en skål da Børsen stengte i dag, sier han på telefon fra Spania.

Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix/privat
 • Camilla Knudsen
Publisert:,

Frøshaug, som til daglig driver en bruktbilforhandler i Tyristrand, satset på to av børsens mest volatile aksjer i kampen om å bli Norges beste aksjeplukker.

Med aksjekursoppgang på godt over 100 prosent i både Element og Thin Film den siste uken, sikret han seg i sluttspurten en total avkastning på 125 prosent.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle klare å vinne, så det har vært veldig spennende, spesielt nå siste uken, sier han på telefon fra Spania.

Frøshaug plukket ut aksjene i begynnelsen av september og har siden ikke rørt porteføljen.

Fin opptur

– Jeg brukte magefølelsen og gikk «all in». Så lot jeg det bare stå, men jeg har fulgt godt med hele tiden, sier den glade vinneren, som er svært fornøyd med arrangementet.

Han vinner også 15.000 kroner i fondsandeler «Forte Trønder», et norsk aksjefond fra Forte Fondsforvaltning.

– Jeg har vært med et par ganger før, men denne gangen hadde jeg skikkelig flaks. Jeg har også satset litt penger privat på disse aksjene, så det har vært en fin opptur, sier han videre.

– Hadde jeg satset på de trygge selskapene hadde jeg ikke kommet til topps, så det er ekstra moro når man klarer å vinne. Det var mye flaks og litt gambling.

Beste skole

Tradisjon tro ble det også arrangert en egen konkurranse for skoler, og beste skolelag ble Rabbit Invest NTNU, med elever fra NTNU Gjøvik. Skolelaget oppnådde en avkastning på 36,74 prosent.

På plassen bak fulgte Hult Hardos fra Hult International Business School i Boston, som trosset tidsforskjellen mellom Norge og USA og endte med en avkastning på 29,73 prosent. Siste plass på skolepallen gikk til Cyberingeniørskolen ved Forsvarets høgskole.

Her kan du lese mer om

 1. Aksje-NM 2019
 2. Forte Fondsforvaltning
 3. Aksjer
 4. Aksje-NM
 5. Oslo Børs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Ukevinner i aksje-NM satset på Thinfilm: – Nå er det bare å kline til

 2. Aksje-NMs ukevinner Einar Kvilt (58): – Jeg traff maksimalt på firmaet Polight

 3. – Det gjelder å ta skyhøy risiko

 4. Annonsørinnhold

 5. Nå starter Aksje-NM

 6. Snart går startskuddet for Aksje-NM 2020: Derfor kan det bli rekordår