Spansk avis: IAG forbereder nytt bud på Norwegian

Det spansk-britiske luftfartsselskapet bak British Airways vil legge inn bud på 10,59 milliarder kroner på Norwegian i løpet av de neste 15 dagene, skriver avisen.

Bjørn Kjos i Norwegian
Publisert:

Et bud på 1,1 milliarder euro, som tilsvarer 10,59 milliarder norske kroner, er rundt dobbelt så mye som markedsverdien til selskapet på 5,5 milliarder, basert på sluttkurs torsdag.

Det skriver den spanske nettavisen Okidiaro, som holder til i Madrid, der International Airlines Group (IAG) også har sitt hovedkvarter.

Avisen siterer anonyme kilder, og hverken IAG eller Norwegian har bekreftet opplysningene.

Ifølge Okidiaro går karantenetiden til IAG ut om mindre enn ti dager.

Da IAG prøvde å kjøpe Norwegian i fjor var det ryktet bud rundt 16 milliarder kroner.

Les på E24+

Shortboom i Norwegian – slik kan veddemålene ende i en skvis

Hevder styret vil anbefale budet

Okidiaro skriver at storeier Bjørn Kise «ikke vil motsette seg» et nytt bud fra IAG. Avisen skriver videre at IAG vil ha styrets godkjenning når budet kommer.

I februar fortalte Kise, daværende styreleder og forretningspartner til Bjørn Kjos, at han og Kjos hadde anbefalt styret i Norwegian til å takke ja til et bud på selskapet.

IAG er for øvrig ikke de eneste som har ønsket å kjøpe Norwegian. Ifølge Kise har flere interessenter har tatt kontakt.

Den spanske avisen Expansion skrev senest i mai at investorer posisjonerer seg på mulighetene for et mulig bud fra IAG, eller tyske Lufthansa. Norwegian ønsket den gang ikke å kommentere påstandene.

Okidiaro skriver at den amerikanske storbanken JP Morgan, som ifølge avisen skal være finansiell rådgiver for IAG, forhandler på en aksjekurs mellom 70 og 85 kroner per aksje.

Norwegian-aksjen steg med hele 9,57 prosent til 40,87 kroner torsdag, etter at flyselskapet leverte bedre marginer og fullere fly i juni.

Les også

Bedre marginer og fullere fly for Norwegian

Tidligere interessert

Spansk-britiske IAG satt i en lengre periode på en aksjepost i Norwegian, og la inn bud på flyselskapet. Første gang var 12. april i fjor.

Les også: Bjørn Kise snakker ut om Norwegian-salget som falt igjennom: – Ja, jeg var skuffet

I januar solgte de imidlertid aksjeposten, og uttalte åpent at de ikke lenger hadde til hensikt å komme med et bud på Norwegian.

Norwegian-aksjen kollapset den gang på nyheten om at IAG hoppet av, med et fall på 22 prosent. Nå skriver altså spanske Okidiaro at interessen er vekket igjen.

Publisert:

Her kan du lese mer om