Netflix legger frem kvartalstall: Ventes å møte knallhard konkurranse fremover

Utfordringene står i kø for strømmegiganten Netflix i månedene som kommer. Likevel er analytikerne delt i sine forventninger til selskapet – og noen mener frykten for økt konkurranse er overdrevet.

LEGGER FREM TALL: Netflix offentliggjør sine resultater for andre kvartal 2019 onsdag kveld.

Foto: Lucy Nicholson Reuters
  • Ingvild Sagmoen
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Strømmetjenesten Netflix er den første av de fem såkalte FAANG-selskapene (de største teknologiselskapene) som skal ut i resultatilden.

Det skjer onsdag kveld, når selskapet legger frem sitt resultat for andre kvartal.

Tallene pleier å komme rett etter stengetid, klokken 22.00 norsk tid - og du kan lese alt om slippet her på E24 når den tid kommer.

Skyer på horisonten

Hittil i år har selskapets aksje steget hele 40 prosent på Wall Street.

Det har skjedd på tross av stadig sterkere angrep fra konkurrentene.

Negativ kontantstrøm, milliardgjeld og et høyt pengeforbruk på innhold til strømmetjenesten blir av skeptikerne trukket frem som utfordringer for Netflix i tiden som kommer.

At Disney planlegger å lansere Disney+ allerede i november, gjør ikke saken bedre. Tjenesten er ventet å få en pris på 6,99 dollar per måned, noe som er rundt halvparten av prisen Netflix tar for sitt abonnement.

Og bare de i løpet av de siste ukene har Netflix måtte se populære tv-serier som Friends og The Office forlate strømmetjenesten til fordel for konkurrentene. Samtidig løper flere rettigheter mot sin utløpsdato.

Mener frykten er overdrevet

Likevel er flere analytikere positive til Netflix' resultater for andre kvartal.

Cowen & Co.-analytiker John Blackledge påpekte nylig i et notat til sine kunder at aksjen har handlet mest sidelengs de siste fire månedene, og at det trolig skyldes forventninger til nye tjenester fra konkurrentene.

Les også

Nordmenn betaler dyrt for lite hos Netflix

Men frykten for økt konkurranse er overdrevet, mener Blackledge, ifølge Deadline.

Han har beholdt sitt tolvmåneders kursmål for aksjen på 455 dollar og mener den «kan slå markedet», skriver Deadline.

Netflix-aksjen ble tirsdag kveld omsatt for 365,99 dollar.

POPULÆRT Dette promobilet fra Netflix ble sendt ut i forbindelse med lanseringen av dokumentaren "Homecoming: A Film by Beyonce" - som omhandler artisten med samme navn.

Foto: Parkwood Entertainment AP

En overvekt av Wall Street-analytikere venter at Netflix' andrekvartalsresultater vil vise en økning på 5 millioner i nye abonnenter, og en økning i omsetningen på 26 prosent fra året før til omtrent 4,9 milliarder dollar.

Det ventes et resultat per aksje på 56 cent, ned 34 prosent fra året før, men likevel over selskapets resultatprognose på 55 cent per aksje. Det skriver blant andre Marketwatch, som viser til spørreundersøkelser gjort av FactSet.

– Vil bli utfordret som aldri før

Disney er langt ifra den eneste aktøren med planer om å gå inn i strømmemarkedet. I USA blir markedet stadig trangere når Warner Media tidlig neste år planlegger å lansere HBOMax, samtidig som Comcast-eide NBC Universal også går med planer om å lage sin egen strømmetjeneste.

Selv har Netflix den siste tiden endret definisjonen av hvem selskapet ser på som sine største konkurrenter.

I et nylig brev til aksjonærene, skriver Netflix at den største konkurrenten, fremfor giganten HBO, er det populære onlinespillet Fortnite.

Les også

Innholdsproduksjon koster strømmegigantene dyrt: Disney tapte nær ni milliarder i fjor

Netflix sitt fokus er rett og slett på hvordan selskapet kan forbedre «opplevelsen for våre kunder», skriver strømmetjenesten, ifølge Marketwatch.

Den tankegangen kjøper imidlertid ikke analytikerne.

– Enn så uovervinnelig Netflix kan fremstå – det er det ikke, skrev CREATV Media-grunnlegger Peter Csathy i et notat tidligere i år.

Csathy påpeker at Disney, Apple og WarnerMedia sine abonnementstjenester for video alle kommer i løpet av dette året – og tilslutter seg Amazon og en rekke andre som er «fast bestemt på å jekke ned Netflix noen hakk ... eller flere».

– Så, dette året vil Netflix bli utfordret som aldri før. Og investorene vil kjenne det, skriver Csathy, ifølge Marketwatch.

Det er ventet at Netflix vil bøte på utfordringene med å bruke stadig mer penger på nye produksjoner til sin egen tjeneste. De siste årene har produksjonen vært vellykket, noe som førte til at selskapet i fjor stakk av med flest Emmy-nominasjoner.

Da nominasjonslisten for 2019 ble kjent tirsdag ettermiddag ble det klart at HBO denne gang tar tilbake tronen. Netflix på sin side fikk 117 nominasjoner til årets prisutdeling. Det er 20 mindre enn konkurrenten HBO.

Les også

Knalldag på Wall Street: Netflix til værs etter tallslipp

Les også

Shortere «vedder» 308 milliarder kroner på kursras

Les også

Strømmeselskapene taper milliarder på passord-deling

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Netflix

Flere artikler

  1. Netflix dro inn flere abonnenter enn ventet

  2. Netflix-optimisme etter svakt år på børsen

  3. Netflix leverte langt bedre enn forventet - men venter svakere vekst

  4. Annonsørinnhold

  5. Tror millioner av kunder har strømmet til Netflix i coronamånedene

  6. Budkamp om South Park-rettigheter: Venter avtale verdt 500 mill. dollar