Etiopia: Flydata viser likhetstrekk mellom 737 Max 8-styrtene

Data hentet fra de svarte boksene viser klare likhetstrekk mellom det styrtede Boeing 737 Max 8-flyet fra Ethiopian Air og Lion Air-flyet som styrtet i fjor, opplyser en etiopisk minister.

FANT LIKHETER: Analyser av data fra ferdskriveren etter ulykken med en Boeing 737 Max 8 fra Ethiopian Airlines skal vise likheter med en ulykke med et tilsvarende fly fra Lion Air i Indonesia i fjor, ifølge en etiopisk statsråd. Dette er et arkivbilde av en 737 Max 8 i Renton, Washington.
Publisert: Publisert:

Innholdet i ferdskriveren etter styrten er i god behold. De viser at det er klare likhetstrekk i ulykkesforløpet til de to flyene.

– Klare likheter er registrert mellom styrten til Ethiopian Airlines Flight 302 og Indonesian Lion Air Flight 61. Dette skal undersøkes i den videre etterforskningen, sier den etiopiske transportministeren Dagmawit Moges.

Det er den franske flyhavarikommisjonen (BEA) som har fått ansvaret for den videre etterforskningen etter flystyrten i Etiopia forrige søndag.

Les mer: Erstatningsfly for 737 Max kan bli dyrt for flyselskaper: – Vi leier ikke inn fly

(saken fortsetter under bildet)

INNEHOLDER DATA: Dette er et bilde av en av de svarte boksene, som i virkeligheten er oransje.

Satte flyene på bakken

De svarte boksene, som i virkeligheten er oransje og inneholder flyets ferdskriver og taleregistrator, kom fram til Paris torsdag.

Les på E24+

Historien om hvordan Norwegian endte opp med å bestille over 100 Max 8-fly

Arbeidet var i gang fredag, men det er usikkerhet om hvor mye informasjon det vil være mulig å hente ut. Et bilde som BEA har offentliggjort av den ene boksen, viser at den har store skader.

Alle fly av denne typen er inntil videre tatt ut av drift verden over etter flyulykken i Etiopia søndag der 157 mennesker omkom. Også i oktober i fjor styrtet et fly av denne typen i Indonesia og 189 mennesker omkom.

Les mer: Trump: USA setter 737 Max 8 og 9 på bakken umiddelbart

Begge ulykkesflyene var relativt nye og hadde bare vært i drift noen få måneder.

Det er ventet en foreløpig rapport etter styrten forrige søndag av Ethiopian Air-maskinen om 30 dager.

Publisert:
Gå til e24.no