Kryptobørs gransker sine ansatte: – Vil sparke alle som handlet bitcoin cash på innsideinformasjon

I etterkant av at bitcoin-rivalen bitcoin cash ble gjort tilgjengelig på en av verdens største kryptobørser Coinbase, kommer direktøren med en klar advarsel til sine ansatte.

KRYPTOSJEF: Coinbase-sjef Brian Armstrong i selskapets kontorer i San Francisco.
Publisert:

Nyheten om at USAs ledende handelsplattform for kryptovaluta, Coinbase, åpner for handel i bitcoin-avleggeren bitcoin cash har ført til store svingninger blant verdens største kryptovalutaer.

  • Bitcoin cash (BCH) er onsdag opp 41,36 prosent til 3.314 dollar.
  • Bitcoin (BTC) er på samme tid ned 6.52 prosent til 17.359 dollar.

På det meste var bitcoin (BTC) ned over 11 prosent til 16.479 dollar, ifølge Coinmarketcap og E24 Børs.

I etterkant av noteringen av bitcoin cash har Coinbase-direktør Brian Armstrong gått ut og sagt at de vil undersøke om noen av hans ansatte har begått innsidehandel.

Selskapet har ifølge direktøren et klart forbud mot at ansatte, direkte eller indirekte, handler på innsideinformasjon om kryptovaluta notert på Coinbase.

– Ettersom prisen gikk kraftig opp før noteringen vil vi foreta en gransking for å undersøke om ansatte har kjøpt bitcoin cash, uttaler Armstrong i et blogginnlegg.

Innlegget kommer etter at det har kokt i sosiale medier med anklager mot at selskapet.

Etter at Coinbase hentet 100 millioner i risikokapital i høst, ble selskapet verdsatt til 1,6 milliarder dollar (13,36 milliarder kroner).

untitled link

Sparken på dagen

Armstrong går så langt som å si at ansatte som har handlet på innsideinformasjon vil måtte finne seg en ny jobb, og muligens en god advokat.

– Hvis vi finner bevis for at våre ansatte ikke følger reglene våre for handel, direkte eller indirekte, vil jeg ikke nøle med å si opp personen, samt ta rettslige skritt mot den ansatte, skriver han.

Les også

Rival utløser fall i bitcoin-prisen

Direktøren sier at alle ansatte fikk beskjed om noteringen av bitcoin cash på fredag under et allmøte, men at det ble gitt klar beskjed om selskapets regler for innsidehandel.

Han sier for øvrig at mange ansatte har visst om noteringen i over en måned.

Giganthopp

På et visst tidspunkt var etterspørselen så stor etter bitcoin cash at prisen steg fra 1.850 dollar til over 8.000 dollar, ifølge Coinmarketcap.

En stund etter noteringen hadde ikke børsen mer bitcoin cash igjen å selge, og kjøpere ble pent bedt om å vente på at Coinbase bygget opp likviditeten sin.


Tirsdag var en hendelsesrik dag for investorer med interesse for kryptovalutaer noe CNBC omtaler som et tegn på at det de kaller «bitcoin-manien» har kommet ut av kontroll.
Det amerikanske børstilsynet stanset midlertidig handelen i aksjene til The Crypto Company delvis på grunn av mistanke om kursmanipulasjon.
Samtidig steg aksjekursen i et lite selskap med navnet Future BinTech tilsynelatende uten noen tilknytning til kryptovalutaer med mer enn 200 prosent.
Se VGTVs guide til kjøp av bitcoin:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om