– Larsen burde klare å slå meg

Skiløper Anders Aukland er klar til å gi daytrader Svend Egil Larsen konkurransen i Aksje-NMs siste uker. – Jeg er bare glad vi ikke konkurrerer på ski, sier Larsen.

LIGGER ØVERST: Daytrader Svend Egil Larsen og skiløper Anders Aukland ligger på første og andreplass blant ekspertene. Nå utfordrer Aukland til duell.

  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

Onsdag fikk mange av Aksje-NMs deltagere snudd porteføljen på hodet etter at det populære selskapet Opera stupte 44,10 prosent og tok med seg flere porteføljer ned i dragsuget.

Den velkjente robotdödaren og daytraderen Svend Egil Larsen startet konkurransen i minus, men har de siste ukene jobbet seg opp og leder nå ekspertgruppen.

Les også

Du kan fortsatt bli Norges aksjekonge

Ikke nok med det. Larsen lå kort tid før Oslo Børs åpnet fredag på en andreplass i konkurransen for uken, og sloss dermed om ukeseier etter at favoritt selskapet Q-Free gikk som en kule fra start torsdag og var opp 21 prosent da Børsen stengte.

– Ukeseier er ikke i fokus. Mitt mål er fortsatt å bli best i gruppen min og slå finansvalpene på skolelagene, sier Larsen til E24.

Se porteføljen til daytraderen her!

Torsdag morgen er Larsens portefølje opp 11,51 prosent for uken, og har en total avkastning på 17,91 prosent etter at daytraderen traff riktig med flere olje- og offshore selskap.

Finner knappen

Forrige uke skrev daytrader Svend Egil Larsen til skiløper Anders Aukland på Twitter at han ikke fryktet konkurransen fra en skiløper som ikke klarte å finne de riktige knappene å trykke på.

Se porteføljen til Aukland her!

– De burde jo egentlig alle klare å slå meg. Jeg kan ingenting om aksjer. Men jeg tar alltid en utfordring, og skal gi ham konkurransen de siste ukene, svarer Aukland til E24.

Så langt denne uken ligger Aukland på en andreplass i gruppen med en avkastning på minus 0,12 prosent.

Vil du se om du kan slå Larsen og de andre kjendisene? Test ut Aksje-NM her!

Han legger til at han ikke har noen problemer med å forstå spillet, og at han skal skaffe seg noen gode oljeaksjer i løpet av de neste dagene.

– Det har blitt mye ski og familieliv så langt, og den strategien jeg hadde med å være offensiv fra start har det ikke blitt noe av, men litt konkurranse skal jeg klare å gi ham.

Aukland, som til nå har vært svært passiv suste opp på en andre plass i gruppen bak daytrader Svend Egil Larsen denne uken etter veldig ustabil utvikling på Børsen.

– Jeg har ikke vært så flink til å finne meg investerings objekter, men så har det ikke gått så bra med de andre heller, så jeg tror fortsatt jeg har sjanser til å komme høyt opp i gruppen, sier Aukland.

Klar

Larsen understreker at han ikke frykter konkurransen fra de andre i gruppen sin, og at han tror han kan slå Aukland også de neste ukene.

- «Bring it on» sier jeg til Aukland, men jeg er glad for at vi ikke konkurrerer i NM på ski, sier Larsen til E24.

Les også

Dette er verdens mest attraktive markeder

Han legger til at strategien hans fortsatt er å spre porteføljen på flere sektorer, særlig olje tror han det finnes gode muligheter innenfor.

Matu falt

Etter flere uker med god avkastning falt aksjeapen Matu denne uken etter å ha satset hardt på oljeservice. Borneo-orangutangens portefølje er torsdag ned 6,11 prosent denne uken, og Matu legger an til å avslutte Aksje-NMs fjerde uke i minus.

Se aksjeapens portefølje her!

Forrige uke sa Larsen at det bare var et tidsspørsmål før dette skjedde.

– Det er bare et spørsmål om tid før han driter seg ut, så han visste jeg alltid at jeg ville klare å slå til slutt. Det er verre med kommunisten, sa daytraderen.

Også kommunist og forfatter Mimir Kristjansson er i minus denne uken med et fall på 6,07 prosent som følge av at Telenor-aksjen endte med en nedgang på 6,6 prosent på Oslo Børs onsdag.

Les også

- Pratmakere vil aldri lykkes

Les også

Dette er selskapene alle vil ha

Les også

Dette er verdens mest attraktive markeder

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. – Jeg kan godt spandere champagne om kommunisten tar meg igjen

  2. – Om du er en apekatt bør du heller sette pengene i banken

  3. – Er bare et spørsmål om tid før Matu driter seg ut

  4. Annonsørinnhold

  5. Aksjeapen Matu slo alle ekspertene

  6. – Om jeg havner i nærheten av Larsen bør han spandere champagne