Kommunisten utfordrer Olje-Ola: – Tror ikke han har nese for business

Mimir Kristjansson tror ikke Ola Borten Moe og hans Team Okea kan slå ham i Aksje-NM 2016.

KONKURRANSEN ER I GANG: Forfatter, nyhetsredaktør i Klassekampen og selverklært kommunist Mimir Kristjansson (til høyre) tror ikke Ola Borten Moe og laget fra oljeselskapet Okea kan klare å slå ham i Aksje-NM 2016.

NTB Scanpix/Javad Parsa
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

– Skal Ola (Borten Moe, journ.anm.) være med? Det skal være en lett match. Ola, som først har gått med føttene inn i oljesektoren nå, at this time, nei han tror jeg ikke har noe nese for business, sier Mimir Kristjansson til E24.

Kristjansson, forfatter og nyhetsredaktør i Klassekampen, deltar i E24s Aksje-NM for tredje gang.

I år skal også Ola Borten Moe, med et lag fra det relativt nyoppstartede oljeselskapet Okea, være med.

Tror du at du er aksjeekspert? Kan du slå Mimir Kristjansson, Ola Borten Moe og de andre kjendisdeltakerne? MELD DEG PÅ AKSJE-NM HER!

Hemmeligholder favorittaksjer

Kristjansson, tidligere leder i Rød Ungdom, har ikke noe særlig tro på at eks. oljeminister Borten Moe og hans Team Okea skal klare å slå ham.

Han tror selv han har mulighet til å hevde seg på oversikten over makrobildet.

– Den tryggeste strategien blir å satse på de tingene som gjør det bra nå på grunn av en vedvarende lav oljepris. Og oljeprisen ser ikke ut til å snu med det første. Men dette er noe som alle skjønner, så dette er ingen strategi for å vinne. Dette er en strategi som du velger for å få solid vekst, sier Kristjansson.

Les også

Ekspertenes råd: Slik kan du vinne Aksje-NM når Børsen faller

– Så skulle jeg satset med mine egne penger ville det blitt på selskap som Yara og Norwegian, for eksempel, legger han til.

– Men jeg tror i en konkurranse som dette at det er i oljerelatert sektor de store gevinstene ligger. Jeg har sett meg ut noen kandidater, men de vil jeg holde for meg selv.

Tror oljesektoren har stor oppside

Senterparti-nestleder Borten Moe og Okea er i vinden i disse dager etter at selskapet 4. januar annonserte at de har kjøpt Repsols (Talismans) andel på 60 prosent og operatørskap på Yme-feltet, for en ukjent sum.

Feltet blir ofte omtalt som skandalefeltet etter at det ble kjent at plattformen som ble bygget i Midtøsten, var full av feil. Overskridelsene kom etter hvert opp i milliardklassen, og i mars 2013 skrev E24 at plattformen skulle skrotes.

Les også

Aksjer for nybegynnere – aksjeskolen del 1: Hvordan fungerer aksjemarkedet?

Team Okea gir Kristjansson svar på tiltale:

– Vi anerkjenner den innsikten i makroøkonomi stillingen som nyhetsredaktør i næringslivsavisen Klassekampen innebærer, sier Team Okea i en melding til E24.

– I likhet med Mimir tror vi at oljesektoren har en stor oppside, ene og alene på bakgrunn av det underliggende faktum at verden trenger petroleumsprodukter og tilknyttede tjenester i generasjoner fremover! Norske selskaper har en stor fordel grunnet prospektiv sokkel med mange lovende funn og store uoppdagede ressurser, omstillingsevne og lav kronekurs

– Vi anbefaler Mimir å følge nøye med i de nærmeste månedene for å plukke opp et par tips angående optimal kapitalallokering og porteføljeforvaltning.

Skal være mindre sentimental

Da Kristjansson deltok i Aksje-NM i fjor, gikk det ganske bra. Han ledet «eksoertligaen», men hadde ett problem: Han ble sentimental på sjømataksjer.

– Jeg må klare å komme meg ut av disse sjømataksjene som jeg klarte å rote meg inn i fra starten av. Jeg har blitt litt sentimentalt knyttet til disse aksjene, sa han da.

Les også

Aksje-NM 2016: Konkurranseregler

I år har han tenkt å være mye mindre sentimental.

– Jeg blir så glad i disse aksjene, jeg. Og da er det vanskelig å kvitte seg med dem. Hvis noen går dårlig, og jeg endelig kommer meg ut, så kjøper jeg meg bare inn igjen, jeg vil jo så gjerne at det skal gå bra med dem, sier Kristjansson, og legger til:

– Jeg må bli litt mer nådeløs.

Til syvende og sist er det spesielt én gruppe den selverklærte kommunisten synes det er ekstra gøy å slå i aksjespillet:

– Klarer jeg å gjøre det bra mot traderne og finansfolka, er det en seier på deres hjemmebane, avslutter Kristjansson.

Les også

Hvordan fungerer aksjemarkedet?

Les også

Ekspertenes råd: Slik kan du vinne Aksje-NM når Børsen faller

Les også

Kan du slå «Mesternes mester» i Aksje-NM 2016?

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Disse leder «kjendisligaen» – sitter stille i stormen

  2. – Jeg kan ikke tape mot kommunisten

  3. Slik har «kjendisligaen» snudd denne uken

  4. Annonsørinnhold

  5. – Jeg satt rolig i båten

  6. – Tar 20 år før vi kan vinne med denne strategien