Ser 30 prosent oppside i DNO

Meglerhus har sterk tro på mindre europeiske oljeselskaper.

BULL PÅ OLJE: Meglerhuset NOMURA anbefaler å kjøpe seg opp i mindre selskaper som også kan være mulige oppkjøpskandidater og anbefaler kjøp av Afren, Africa Oil, Cairn Energy, DNO International, Dragon Oil, Faroe Petroleum, Ophir og Soco.
Publisert: Publisert:

Meglerhuset Nomura mener at oppsiden for europeiske oljeaksjer nå er mer begrenset etter at investorer igjen har vært villige til å ta risiko.

Derfor mener Nomura at en må være mer forsiktig i valget av aksjer, og anbefaler underprisede aksjer som ikke har steget grunnet manglende åpenbare katalysatorer.

Meglerhuset anbefaler å kjøpe seg opp i mindre selskaper som også kan være mulige oppkjøpskandidater og anbefaler kjøp av Afren, Africa Oil, Cairn Energy, DNO International, Dragon Oil, Faroe Petroleum, Ophir og Soco.

Ser oppside på 30 prosent
Meglerhuset ser DNO som en potensiell oppkjøpskandidat og har satt et kursmål på 14 kroner aksjen. Det betyr at de ser en oppside på over 30 prosent fra dagens kurs på 10,57 kroner.

Nomura fremhever Exxons inntreden i Kurdistan i Irak som et sterkt tegn på at oljesektorens større selskaper ser mindre risiko knyttet til investeringer i området. Franske Total vurderer nå også å gå inn i regionen.

AksjeLongname: DNO InternationalTicker: DNOMarked: OSEOrganiasonsnummber: 921526121TSID: Trade time: 2012-03-02 10:08:25Last: 10.64Close: 10.5Periode: intraday

Nomura mener at tre faktorer gjør DNO til en potensiell oppkjøpskandidat for selskaper med tro på Kurdistan.

«For det første stammer deres nåværende produksjon fra en av de to største produserende reservene i regionen, for det andre er det en mulig oppside fra undersøkelsebrønner og for det tredje er det potensiale for letesuksess i en av den mest lovende regionene i verden», skriver Nomura i en analyse datert 2. mars.

DNO-aksjen har steget 54 prosent siden Exxon gikk inn i Kurdistan, men handles fortsatt med 25 prosent rabatt i forhold til en net asset value på 14 kroner aksjen, ifølge Nomura.

Nomura venter en EPS på 1,06 kroner i 2012 og 1,66 kroner i 2013.

Meglerhuset er mer pessimistiske med tanke på utviklingen til store oljeselskaper med begrenset mulighet til å addere ytterligere reserver i år.

De anbefaler salg av Lundin, Premier og Tullow.

Publisert:

Her kan du lese mer om