AAMOT OM SIN ETTERFØLGER: - Han slenger med leppa han også

Men han vil bli klassifisert som en supermann, mener avgående konsernsjef Kjell Aamot.

GJØR MEG STOLT: Konsernsjef Kjell Aamot i Schibsted ga styret 5-6 interne kandidater til toppjobben som alle hadde gjort ham stolt.
Publisert:

Konsernsjef Kjell Aamot i Schibsted er svært godt fornøyd med valget av Rolv Erik Ryssdal som ny sjef. Men han tror ikke de Schibsted ansatte blir vist mye nåde hvis de ikke leverer de resultatene man kan forvente.

- Jeg tror Rolv Erik er tøffere i klypa enn meg. Når det er sagt skal det egentlig ikke så mye til for jeg er myk og snill, sier Kjell Aamot til E24.

- Jeg er frekkest

Han ser likevel flere likheter med sin etterfølger og skuffer de som hadde håpet på radikale endringer i konsernet.

- Jeg tror ikke de ansatte vil oppleve en helt ny selskapskultur og en helt ny strategi. Rolv Erik og jeg er ikke så ulike. Vi er svært direkte begge to, og har brukbar sans for humor. Jeg er nok litt frekkere enn ham, men han slenger med leppa han også, sier Aamot.

Aamot har vært kritisert for å ha pratet papiravisene ned i graven og han har aldri vært redd for å prate fra levra.

Les også: - Han snakket oss ned i graven

Supermann

Selv om selskapet er i krise og har vært nære ved å bryte lånebetingelsene med bankene, mener Aamot at Ryssdal har en kjempemulighet til å posisjonere seg som en stor norsk næringslivsleder.

- Han vil bli klassifisert som supermann. Han tar over et selskapet i motgang og på lave aksjekurser. Dessuten har han kjempeerfaring til å lede selskapet fremover, og det vil også reflekteres i selskapets markedsverdi. Jeg er aksjonær så jeg skal heie på ham hele veien, sier Aamot.

- Kunne gått på selvbildet løs

Han er svært glad for at styret valgte en intern kandidat.

- En ting er at jeg forlater selskapet i en lavkonjuktur, hadde styret attpåtil valgt en ekstern kandidat til å ta over hadde det gått på min troverdighet og mitt selvbildet løs, sier Aamot og legger til:

- Jeg ga styret 5-6 fantastiske interne kandidater. Jeg ville vært stolt uansett hvem av dem som hadde tatt over etter meg. Rolv Erik var den tiende personen vi ansatte i Schibsted Asa da det ble opprettet i 1989, så få har lenger og bredere erfaring enn ham, sier Aamot.

Schibsted eier VG og Aftenposten, som igjen eier E24. enkelte ansatte i E24 eier aksjer i Schibsted.

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om