Trader sjokkerte BBC

Videoen av traderen som håper på resesjon går nå verden rundt.

  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

Mandag ble den ukjente, uavhengige traderen Alessio Rastani intervjuet på BBC News. I intervjuet sa Rastani ting om markedet ingen normalt sier på TV, og hans krasse uttalelser lyktes å gjøre TV-vertene målløse.

OPPDATERT: Kan ha bløffet media

- Markedet kommer til å falle og det kommer til å falle hardt. Markedet er drevet av frykt. De smarte pengene, hedgefondene og institusjonene, tror ikke på denne redningsplanen. De vet at markedet er dødsdømt og de bryr seg egentlig ikke, starter Rastani i sitt nå berømte intervju.

- De, fondene, flytter pengene sine over til sikrere eiendeler, som dollar og amerikanske statsobligasjoner. Det vet at redningen ikke kommer til å funke.

Videoen over har blitt gjengitt på en rekke finansblogger og det finnes minst ti utgaver av denne videoen på Youtube.

Den meste sette utgaven av intervjuet har blitt vist 173.000 ganger på 12 timer.

Drømmer om resesjon

På spørsmål fra BBC om hva han tror om redningspakkene det nå forhandles om, svarer han usedvanlig ærlig.

- Personlig, betyr ikke dette noe. Jeg er en trader. Jeg bryr meg ikke om slike ting. Jeg er opptatt av å tjene penger på dette. Tradere bryr seg ikke om hvordan de skal fikse økonomien, vår jobb er å tjene penger på det, sier han.

- Jeg har drømt om dette i tre år. Hver kveld jeg legger meg, drømmer jeg om en ny resesjon.

FØLG E24 PÅ FACEBOOK

Videre drar han en kobling til den depresjonen på 30-tallet, hvor han påpeker at noen tjente store penger på nedturen.

- Jeg tror alle kan gjøre dette. Dette er ikke noe for eliten. Dette er for alle. Dette er en mulighet. Når aksjemarkedene faller, hvis du vet hva du skal gjøre. Har du den rette planen klar, kan du tjene mye penger på dette.

Goldman Sachs styrer verden

Etter Rastani hadde snakket i litt over 2 minutter, der han fortalte om en type sannhet intervjuobjekter på BBC ikke røper, utbrøt BBCs vert at hele studioet måpte av den han hadde sagt.

Den holdningen Rastani forteller om er noe E24 møter hver dag i samtaler med investorer, tradere og andre aktører. Men det er meget sjelden noen sier dette «on record» og enda sjeldnere å høre slike utsagn foran et TV-kamera.

- Dette er en melding til alle som ser på: Denne økonomiske krisen er som en kreft-sykdom. Venter du bare på at alt skal bli bra igjen, vil sykdommen bare forverres. Forbered deg. Dette er ikke tidspunktet for ønsketekning, sier traderen.

Og det påfølgende sitatet går nå verden rundt:

- Dette er ikke tidspunktet hvor du skal vente på at politikere skal fikse alt. Politikere styrer ikke verden - Goldman Sachs styrer verden. Goldman Sachs bryr seg ikke om denne redningspakken, og det gjør heller ikke de store fondene.

Et halvt døgn etter intervjuet er termen «Goldman Sachs» blant de ti mest brukte på Twitter og er dermed på listen over «trending topics».

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Jeg ville bare ha oppmerksomhet, trading er en hobby

  2. Bløffet traderen BBC og en hel verden?

  3. - Finansfolk tar mer risiko enn psykopater

  4. Avkastningsmulighetene har ikke vært bedre på en generasjon

  5. Dow Jones: Goldman kvitter seg med kriselandets gjeld