Tine øker import av smør

Meierikonsernet Tine, som i vinter var i hardt vær fordi de ikke klarte å levere nok smør, har nå kjøpt en importkvote på 200 tonn smør som ekstratiltak for å møte etterspørselen.

SIKRER SEG: For å unngå nok en smørkrise, har Tine nå kjøpt importkvote på smør for å møte etterspørselen.
Publisert:

Tine solgte i første halvår i år nærmere 3.900 tonn smør. I samme periode i fjor utgjorde salget 3.400 tonn smør. Økningen er på 13 prosent. I samme periode har produksjonen av melk økt med bare 1 prosent, skriver Nationen.

– Melkeproduksjonen så langt i år har vært omtrent som forventet i volum, men har noe lavere fettprosent enn ventet. Derfor kjøpte vi i vår en importkvote på 200 tonn for å kunne supplere Tine-smøret med smør fra utlandet laget på norsk oppskrift, sier informasjonssjef Øystein Knoph i Tine.

Han opplyser at Tine er trygg på at etterspørselen fremover skal dekkes. Men dagligvarebutikkene mener at det fortsatt kan oppstå smørmangel.

Kommunikasjonssjef Kine Søyland i NorgesGruppen opplyser at det ikke alltid blir levert nok smør og at det har vært slik i hele år bortsett fra en liten periode i vinter. Hun varsler at det vil være mangel på enkelte varianter, men legger til at situasjonen ikke er som den var i fjor da smørkrisen oppsto.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no