Barclays økte overskuddet

Etter LIBOR-skandalen har storbanken fått kjempebøter fra både britiske og amerikanske myndigheter. Samtidig leverer konsernet milliardoverskudd.

PÅ VEI UT: Avtroppende styreleder Marcus Agius i Barclays skriver i regnskapet at han beklager situasjonen banken er havnet i. Samtidig leverer banken sterkere enn forventet. Her er Agius avbildet ved en filial i Canary Wharf, London.

DYLAN MARTINEZ
  • Marius Lorentzen
Publisert:

TIl tross for at det i slutten av forrige kvartal ble avslørt at Barclays har deltatt i manipulasjonen av LIBOR-renten, leverte storbanken et resultat for første halvår som overgikk forventningene.

Justert resultat før skatt økte med 13 prosent til 4,23 milliarder pund sammenlignet med første halvår i fjor.

Det er høyere enn estimatene som indikerte at resultatet ville ligge på 3,9 milliarder pund, ifølge Bloomberg.

Les også: Barclays saksøkt

Banken opprettholder sitt mål om kapitalavkastning på 13 prosent.

Av bankens divisjoner økte forvaltningsavdelingen resultat etter skatt med hele 38 prosent, mens bankvirksomheten økte resultatet med 15 prosent. Bankens investerings- og corporateavdeling økte resultatet med 11 prosent.

AksjeLongname: Barclays PLCTicker: BCSMarked: NYSOrganiasonsnummber: TSID:Trade time: 2012-07-26 22:00:00Last: 9.69Close: 9.31Periode: intraday

Avtroppende styreleder beklager

Marcus Agius gikk egentlig av som styreleder i Barclays 2. juli i kjølvannet av LIBOR-skandalen. Men han har annonsert at han vil bli i jobben inntil hans etterfølger er valgt ut.

I regnskapsrapporten for halvåret skriver Agius at selskapet fortsetter å levere gode resultater gitt det makroøkonomiske bilde. Samtidig kommer han med følgende uttalelse:

- Dette er en vanskelig tid for både Barclays og hele industrien. Vi beklager situasjonen etter hva som er skjedd, sier den avtroppende styrelederen i rapporten.

Nevner ikke søksmål

I regnskapet er det foreløpig ikke satt av penger til å dekke søksmålene som er ventet i etterkant av LIBOR-skandalen. Banken nevner heller ikke om den forventer at utgifter til søksmål vil påvirke regnskapet for neste kvartal eller senere.

Les også: Nye europeiske storbanker under Libor-lupen

Barclays skriver at de har satt av 450 millioner pund for å kompensere kunder som banken urettmessig solgte låneforsikring til.

I sentrum av skandalen

Den britiske storbanken befinner seg midt i en internasjonal skandale etter avsløringen om at banken har drevet manipulasjon av LIBOR-renten.

I slutten av juni ble banken servert en saftig bot på 290 millioner pund som følge av en britisk etterforskning av saken.

Flere i bankens toppledelse har valgt å trekke seg etter at skandalen var et faktum. To av de som trakk seg var konsernsjef Bob Diamond og daglig leder Jerry del Missier. Som nevnt vil også styreleder Marcus Agius som nevnt gå av når hans etterfølger er funnet.

I tillegg til boten og tap av renomé vil avsløringen trolig koste banken enda flere milliarder.

Bankanalytiker hos Morgan Stanley, Betsy Graseck, sier til Bloomberg at de sivile søksmålene mot Barclays kan koste banken ytterligere 626 millioner pund.

Les også:

EU vil kriminalisere rentetriksing

Svenske banker vil ha ny Stibor-praksis

- Diamond gav ordren

Barclays-sjef får svi for rentetriksing

Flere Barclays-sjefer går av etter renteskandale

Barclays-sjefen går

Gigantsvindel - ble lovet champagne

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Styrelederen i britisk storbank går av

  2. Han skal rydde opp i skandalebanken

  3. Skandalebank har utnevnt ny styreleder

  4. Annonsørinnhold

  5. Barclays-sjef får svi for rentetriksing

  6. Barclays-sjefen går