Sterkere enn ventet fra Norsk Hydro

Aluminiumsprodusenten leverer sterkere tall enn ventet i tredje kvartal, blant annet hjulpet av en sterkere krone.

BEDRE ENN VENTET: Bent Pettersen jobber på Norsk Hydros anlegg i Vennesla. Selskapet leverer bedre tall enn ventet i tredje kvartal.

Hydro
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Norsk Hydros resultat etter skatt var på 1,12 milliarder kroner i tredje kvartal, mot et negativt resultat på 1,35 milliarder kroner året før, blant annet hjulpet av valutaeffekter fra en sterkere krone.

Selskapet fikk en valutagevinst på 358 millioner kroner, hovedsakelig fordi kronen styrket seg mot euroen, noe som påvirket Hydros gjeld i euro og verdier knyttet til kraftkontrakter.

Omsetningen var på 20,17 milliarder kroner i kvartalet.

– God etterspørsel

Dette var bedre enn ventet av markedet. Resultat etter skatt var ventet på 1,03 milliarder kroner og omsetningen var ventet på 19,9 milliarder, ifølge konsensus fra SME Direkt for TDN.

– Det er fortsatt god vekst i etterspørselen etter aluminium, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Underliggende driftsresultat var på 1,48 milliarder kroner, ned 33 prosent fra ett år tidligere, men bedre enn forventningene om 1,38 milliarder kroner.

SLÅR FORVENTNINGEN: Svein Richard Brandtzæg, konsernsjef i Hydro, legger fram et bedre enn ventet resultat i tredje kvartal, målt ved resultat etter skatt.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Etterspørselen stiger

Norsk Hydro forventer at den globale etterspørselen etter aluminium skal vokse med fire til fem prosent i år, og forventer at etterspørselen skal ligge i det øvre sjiktet av dette estimatet for året som helhet.

Les også

Ser større rift om Hydros metall

Det underliggende resultatet i selskapets viktigste virksomhet, primærmetall, falt 16 prosent fra i fjor, ettersom høyere priser og lavere kostnader ble motvirket av lavere volumer, lavere prispåslag, høyere råvarekostnader og negative valutaeffekter.

Selskapet har solgt videre omtrent halvparten av den forventede produksjonen sin i fjerde kvartal til en pris på rundt 1600 dollar per tonn, som er omtrent på linje med prisen selskapet fikk for produksjonen i tredje kvartal. Produksjonen fra anlegget Qatalum i Qatar er holdt utenom.

Svakere priser

Hydros underliggende driftsresultat i de første ni månedene av 2016 er på 4,6 milliarder kroner, som er over 40 prosent svakere enn i samme periode i fjor.

Dette skyldes lavere metallpriser, som delvis blir motvirket av lavere råvarekostnader og positive valutaeffekter, sier selskapet.

Hydro har tatt grep for å øke konkurranseevnen, og sier det er i rute for å oppnå de planlagte kostnadskuttene på 2,9 milliarder kroner i 2019.

Les også

Ser større rift om Hydros metall

Les også

Stortinget vil ha flere svar om Hydro

Les også

– Veldig ugunstig for oss

Her kan du lese mer om

  1. Norsk Hydro
  2. Hydro aluminium
  3. Råvarer
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Sterkere fra Hydro

  2. Svakere enn ventet fra Hydro

  3. Svakere fra Norsk Hydro

  4. Annonsørinnhold

  5. Norsk Hydro løfter resultatet

  6. Norsk Hydro rammet av valutatap