Super Mario-hopp for Nintendo

Nintendo-aksjen gjorde et hopp på over fem prosent onsdag etter at det ble kjent at en Super Mario-app for iPhone blir tilgjengelig neste måned.

LANSERTE IPHONE 7, MEN FØRST KOM NINTENDO PÅ SCENEN: I San Fransisco holdt Apple presentasjon av nye produkter i september. iPhone 7 var egentlig kveldens store begivenhet, men markedet var mest opptatt av hva Super Mario-skaper Shigeru Miyamoto snakket om.
Nintendo
  • NTB
  • Camilla Tryggestad Visjø
Publisert:

Planene om Super Mario-appen ble kjent på Apples produktlansering i september og sendte også da Nintendo-aksjen til værs. Etter suksessen med Pokémon Go tidligere i år har aksjene i selskapet steget med over 50 prosent.

Det klassiske Super Mario-spillet blir tilgjengelig for iPhone-brukere over hele verden 15. desember. Senere kommer det også for Android-telefoner.

Da Apple la frem informasjon om nye produkter i september, var det Super Mario-nyheten som ga størsteparten av effektene i markedet.

Super Mario-rally

Et nytt spill for IOS fra Nintendo ble da lansert. Den italienske rørleggeren Super Mario, kjent fra Nintendo-konsollene fra 80- og 90-tallet, blir tilgjengelig som spillapplikasjon i Apple Store.

Etter Pokémon-rallyet i sommer, vet investorene at nostalgiske spill kan drive inntektene til himmels, og nyheten om spillet med navnet «Super Mario Run» startet oppkjøpsiver av Nintendo-aksjen.

Aksjen steg hele 27,91 prosent, og gikk fra å koste 30 dollar per aksje til å koste over 36 dollar i løpet av minuttene Super Mario-sjefutvikler Shigeru Miyamoto i Nintendo fikk scenen i San Francisco for å snakke om spillet.

Uvanlig dyrt

Ifølge nyhetsbyrået Nasdaq vil appen koste 9,99 dollar, tilsvarende 84 norske kroner, om man ønsker å laste ned hele spillet.

Vanligvis er mobilspill gratis, men selskapene tjener penger på å selge såkalte virtuelle produkter for å styrke spillopplevelsen.

Ifølge analysebyrået Newzoo BV vil mobilspill nå 36,9 milliarder dollar i globale inntekter i år, skriver Nasdaq.

Super Mario-spillet, som ikke vil bli lansert i norsk språkdrakt, vil bli et av de desidert dyreste mobilspillene på markedet når det blir lansert.

Ifølge analytiker David Gibson i Macquarie Securities, hadde man ventet en pris mellom 30 og 40 kroner.

– Man ville ha sett mye større adopsjon om prisen var litt rimeligere, sier Gibson.

Spillet vil bli lansert for iPhone og iPads i 151 land og regioner.

Nintendo har ikke sagt om spillet vil fungere med den nye, delvis håndholdte konsollen Nintendo Switch, som ble presentert i oktober.

(saken fortsetter under videoen)

Oppgang på Asia-børsene

Markedene i Asia går for det meste oppover, etter en sterk avslutning på Wall Street tirsdag, blant annet som følge av en kraftig oljeprisstigning. Oljeprisen økte med nesten seks prosent tirsdag, etter det kom ytterligere håp om en avtale om produksjonskutt mellom Opec-landene.

Slik ser situasjonen ut på de toneangivende indeksene i Asia klokken 05.55:

**Nikkei i Tokyo er opp 1,19 prosent **Hangseng i Hongkong er opp 0,61 prosent Singapore er opp 0,43 prosent ASX 200 i Australia er opp 0,02 prosent Kospi i Seoul er opp 0,75 prosent

Nintendo-aksjen klatrer med nesten fem prosent , etter den japanske spillprodusenten annonserte at en Super Mario-app for iPhone blir tilgjengelig neste måned.

Nikkei-indeksen er nå på sitt sterkeste på ni måneder.

Les også

«Super Mario» stjal rampelyset til Apple

Les også

Nintendo-fest etter mobil Pokémon-suksess

Les også

Markedet gir Nintendos nysatsing tommelen ned

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nintendo
  2. iPhone
  3. Apple

Flere artikler

  1. Markedet gir Nintendos nysatsing tommelen ned

  2. – Fremtiden ser veldig lys ut

  3. Spillkjedens aksje stuper etter svakheter i julesalget

  4. Fem ting du må vite før USA-børsen åpner

  5. Rekordomsetning på Apples App Store