NRK: Kjos bekrefter Lufthansa-kontakt

Norwegians konsernsjef og storeier Bjørn Kjos bekrefter til NRK at Lufthansa har vært i kontakt med flyselskapet angående et mulig oppkjøp.

BEKREFTER INTERESSE: Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos bekrefter ifølge NRK at tyske Lufthansa har vist interesse for et mulig oppkjøp av det norske lavprisselskapet. Dette er et av Norwegians Boeing 737-800-fly i Buenos Aires i Argentina.

Foto: Marcos Brindicci Reuters
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Det skjer etter at Lufthansa-sjefen sa til en tysk avis at selskapet var interessert.

– Jeg vet at de har vært i samtaler med de rådgiverne vi har. Jeg har selv snakket mange ganger med Carsten Spohr (Lufthansa-sjefen, journ.anm), han er en veldig hyggelig kar, han. Jeg har sms-et med ham, så jeg vet at de har vært i kontakt, sier Kjos til NRK.

Lufthansa-sjef Carsten Spohr oppgir ifølge Süddeutsche Zeitung at selskapet er i samtaler med Norwegian om et potensielt kjøp av det norske selskapet, og sier til avissen at «det kommer en ny konsolideringsbølge» i bransjen.

Norwegian-aksjen steg 10,13 prosent etter nyheten, og endte dagen på 274 kroner. Dermed er aksjen totalt opp 56,71 prosent siden nyttår. Aksjen nådde årets topp i april, da den var oppe i 312,80 kroner.

Norwegian-sjefen sier ifølge NRK ikke noe om hva kontakten med Lufthansa har gått ut på, men sier at han ikke vil underslå at det tyske selskapet er interessert.

– Alt dette håndteres av et styre, så sånn sett sitter jeg litt utenfor. Min oppgave er å drive Norwegian, og det er det jeg forholder meg til, sier Kjos.

Les også

Flyanalytiker om Lufthansas Norwegian-interesse: – Kan være et utspill i en større strategisk plan

– Overrasket

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs er overrasket over Lufthansas utspill, men vil ikke avskrive selskapet som en faktisk interessent.

– Jeg er noe overrasket over at han går ut og sier dette, og dette kan være et utspill i en større strategisk plan, sa Elnæs til E24 mandag.

Elnæs mener Lufthansa kan ønske å legge et press på British Airways-eier IAG, som altså har kommet med et bud på Norwegian, som det norske selskapet foreløpig har avvist som for lavt.

– Det kan også være at de ønsker å lage litt støy opp mot Fraport (flyplasselskapet, journ.anm.), for Lufthansa er blant annet misfornøyd med at de har gitt gode betingelser til Ryanair på Frankfurt flyplass, sier Elnæs.

Børskommentar: Med Lufthansa har spillet om Norwegian startet for alvor (for abonnenter)

Les på E24+ (for abonnenter)

Børskommentar: Med Lufthansa har spillet om Norwegian startet for alvor

Flere beilere til Norwegian

Flere aktører har tidligere vist interesse for selskapet, deriblant British Airways-eier IAG, som nylig kjøpte seg opp i selskapet.

– Det beviser at solide aktører har tro på forretningsmodellen og den globale vekststrategien til Norwegian. At IAG er inne på eiersiden med 4,6 prosent er nok et bevis på dette, skrev Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i en e-post til E24 mandag.

Norwegian-sjefen sier til NRK at IAGs kjøp var uventet, men at resultatet av interessen fra IAG var at andre beilere meldte seg.

Ifølge NRK sier Kjos at han fortsatt mener det er for tidlig å selge selskapet.

Her kan du lese mer om

 1. Norwegian
 2. Luftfart
 3. Bjørn Kjos

Flere artikler

 1. Flyanalytiker om Lufthansas Norwegian-interesse: – Kan være et utspill i en større strategisk plan

 2. Tysk avis: Lufthansa i samtaler med Norwegian om mulig oppkjøp

 3. Betalt innhold

  Med Lufthansa har spillet om Norwegian startet for alvor

 4. Annonsørinnhold

 5. Kjos om mulig Norwegian-salg: – Ikke jeg alene som skal bestemme

 6. IAG: – Om Lufthansa vil betale mer, er det fritt frem