Rygge-nedskriving hindret milliardresultat for Thon

Olav Thon Gruppen tjener fortsatt godt med penger. Men nedskrivingen på Moss Lufthavn Rygge ble et skår i gleden første halvår 2016.

HÅVER INN: Olav Thon Gruppen leverte sterke resultater for første halvår 2016. Men nedskrivningen for Rygge Lufthavn ble et skår i gleden for eiendomskjempen.

Terje Pedersen NTB scanpix
  • Geir Molnes
Publisert:

Mandag har Olav Thon Gruppen sluppet sitt regnskap for første halvår. Her fremgår det at konsernet nådde et høyere halvårsresultat enn i fjor, men at en nedskrivning av eierandelen i Moss lufthavn Rygge tynget.

Nedskrivningen for lufthavnen ligger på 173 millioner kroner.

De samlede driftsinntektene økte med syv prosent til 4.951 millioner kroner, mens resultatet før skatt økte med to millioner til 927 millioner.

Har 109 kjøpesentre

Olav Thon Gruppen har nå 109 kjøpesentre i eie og forvaltning. I porteføljen inngår Norges seks største kjøpesentre i 2016. Butikkomsetningen i konsernets kjøpesentre i Norge og Sverige lå på 35 milliarder kroner første halvår 2016.

Gruppen ser seg stadig om etter nye investeringer. Tidligere i september ble det klart at selskapet har signert en intensjonsavtale om å kjøpe Åsane Storsenter for to milliarder kroner. Senteret er et av de største i Bergens-regionen.

Høyere leieinntekter

Eiendomsporteføljen gjør det også skarpt. Her økte leieinntektsnivået med 60 millioner kroner til 4.960 millioner kroner, altså nesten 5 milliarder kroner.

– Vi er relativt godt fornøyd med «Rikets tilstand» i første halvår, sier finansdirektør Arne B. Sperre i Olav Thon Gruppen i en pressemelding.

Les også

Olav Thons milliardkjøp kan bli stanset

– Svak utvikling i norsk økonomi medfører lavere renter, dette bidrar til lavere rentekostnader selv med økt gjeld. Våre operative virksomheter preges mindre av nedgangen i oljepriser og oljerelaterte bransjer, og vi kan presentere god vekst i butikkomsetningen på kjøpesentrene og i konsernets leieinntekter, sier direktøren.

Les også

Olav Thons milliardkjøp kan bli stanset

Les også

Orkla ferdig med flyplassdrift

Les også

– Det er ikke nødvendigvis feil

Les også

Thons eiendomsselskap henter penger

Her kan du lese mer om

  1. Olav Thon
  2. Rygge
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Resultatnedgang for Olav Thon i fjor: Tjente 4,4 milliarder

  2. Milliardunderskudd for Thon Holding

  3. Rekordresultat for Olav Thon

  4. Annonsørinnhold

  5. Rekordår for Olav Thon

  6. Thons kjøpesentre har sunket 695 millioner i verdi i år