Resultatrushet i USA fortsetter: – Det ser meget sterkt ut

Over 80 prosent av selskapene som så langt har levert kvartalsresultater har overgått forventningene. Denne uken står blant annet Apple og Tesla for tur.

POSITIVT: Resultatene for andre kvartal ruller inn fra USA i disse dager. Så langt har over 80 prosent levert tall som har overgått forventningene, og det ser ut til å fortsette.

Foto: Richard Drew AP
  • Nina Tuv
Publisert: Publisert:

Omtrent halvparten av de børsnoterte amerikanske selskapene har så langt levert resultater for andre kvartal, men mange av de store som følges tett gjenstår fremdeles.

Foreløpig ser det ut til å bli en svært bra resultatsesong, ifølge sjefstrateg i Nordea, Leif-Rune Rein.

– Det ser meget sterkt ut. Det som har overrasket meg mest er at salgsveksten er veldig sterk. Den var ventet å ligge på 8,1 prosent i snitt, og nå er den på 8,7 prosent. Det tyder på god aktivitet i økonomien, for effektene av skattereformen vil ikke ha noe med salgsveksten å gjøre, sier Rein til E24.

Selskaper som Facebook, Twitter, Netflix, Amazon og Spotify har allerede levert resultater med med positiv vekst i inntjeningen. Flere har imidlertid skuffet på antall nye brukere.

Denne uken rettes fokuset mot Apple og Tesla, som slipper resultater henholdsvis tirsdag og onsdag.

De fleste overgår forventningene


Ifølge Rein leverte over 90 prosent av selskapene resultater over forventningene i begynnelsen av resultatsesongen. Nå har det gått ned noe til omtrent 82 prosent, men dette er fremdeles langt høyere enn det pleier å være.


De to sektorene som så langt ser ut til å gjøre det best er teknologi- og finanssektoren. De ligger an til å ha fått en samlet inntjeningsvekst på henholdsvis 24 og 25 prosent når resultatsesongen er over, ifølge strategen.

Sjefstrateg i Nordea, Leif-Rune Rein.

Foto: Nordea


Forrige uke raste imidlertid både Facebook- og Twitter-aksjen etter resultatslipp.


– Det er ikke nødvendigvis skuffelser i inntjeningen, men skuffelser i antall brukere og lignende tall. Det er litt overreaksjon når inntjeningen faktisk stiger, sier Rein.

Les også

Storbank advarer: Ny korreksjon står for tur

Energi overrasker på nedsiden


Likevel er det de som overrasker mest på den negative siden nå, påpeker Rein.


– Energiselskapene har klart høyest inntjeningsvekst, så langt på rundt 120 prosent. Men under 50 prosent av energiselskapene har så langt levert resultater som har overgått forventningene, sier Rein.


Årsaken til dette er antagelig at forventningene for disse selskapenes resultater er i overkant høye, samt muligens noe økte kostnader, forklarer strategen.

Les på E24+

Er Facebook-floppen et tegn på mer uro?

Liten effekt av handelskrigen foreløpig

Les også

Årets mest volatile måned kan bli enda mer ustabil i år

... men det kan inntreffe senere


Selv om resultatene ikke har blitt påvirket av handelskrigen frem til nå, er det definitivt en risikofaktor som spiller inn dersom det hele eskalerer fremover, mener Rein.
– Retorikken fra USA og Iran de siste ukene er veldig sterk, sier han, og peker på at det kan påvirke næringslivet svært negativt dersom det virkelig begynner å gå ille mellom de to landene.
USA skal begynne å gjeninnføre sanksjoner mot Iran i august, før de siste kommer i november. Dette som resultat av at USA i mai trakk seg ut av atomavtalen.
Forrige uke truet Iran med «alle krigers mor» og å stenge det strategisk viktige Hormuzstredet dersom konflikten med USA eskalerer.
Rein peker også på at dollaren har styrket seg i det siste.
– Dersom den holder seg på dette nivået ut året vil få noe negativt effekt på inntjeningen, sier han.

Denne uken: Apple og Tesla


Tirsdag kveld slipper Apple tallene for sitt tredje regnskapskvartal. På forhånd ble det ventet at resultatet skulle lande på 2,16 dollar per aksje.


Inntjeningsveksten er forventet å lande på rundt 30 prosent.


– Det er meget sterkt hvis de innfrir det, sier Rein.


Det vil som vanlig være sterkt fokus på antall solgte enheter av iPhone, iPad og laptoper gjennom kvartalet.


Tesla slipper resultater onsdag onsdag kveld. Ifølge FactSet er selskapet ventet å levere et tap på 3,49 dollar per aksje, skriver The Street.


Elbilprodusenten meldte tidligere i juli at de klarte å nå produksjonsmålet for Model 3 med 5.000 biler på en uke, men selskapet er fremdeles ikke ventet å klare positiv profitt.


Aksjen er ned mer enn 3,3 prosent så langt i år, og har falt mer enn 12 prosent den siste måneden.

Andre selskaper som slipper resultater denne uken er blant annet Siemens, AIG, US Steel, Century Aluminium, Marathon Oil og Barclays.

Les også

Dette skjer denne uken

Les også

Tidenes største Facebook-fall

Les også

Nådde viktig milepæl: Amazon er verdt 900 milliarder dollar

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Wall Street
  2. Apple
  3. Tesla Motors

Flere artikler

  1. Analytikerne spår kraftig vekstbrems på Wall Street

  2. – Det blir ikke bonanza-stemning

  3. Fremvoksende markeder kan slå tilbake i 2019

  4. Amerikansk resultatbonanza i kveld

  5. – Knallgod rapportsesong