Reitan til USA

Nåværende finansdirektør Torgrim Reitan flytter til USA for å ta over Statoils utvikling og produksjon på amerikansk sokkel.

USA-MANN: Statoils finansdirektør Torgrim Reitan flytter til USA for å lede selskapets amerikanske utvikling og produksjon fra 1. august 2015.

Sang Tan
 • Susanne Klungtveit
Publisert:,

Bill Maloney slutter som konserndirektør for utvikling og produksjon i USA (DPUSA) etter 3,5 år i stillingen og blir erstattet av nåværende finansdirektør Torgrim Reitan, opplyser Statoil i en pressemelding tirsdag morgen.

Reitan selv gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver og drar allerede i dag til Houston for å møte sitt nye team.

– Jeg skal nå bruke litt tid sammen med de jeg skal jobbe med når jeg tiltrer 1. august. Malouney har gjort en god jobb med å bygge ut virksomheten, og jeg gleder meg til å ta over, sier Reitan til E24.

Statoil har foretatt store nedskrivninger i USA, men Reitan er positiv til fremtidsutsiktene for den amerikanske sokkelen til tross for svak oljepris.

– Dette er sentrale eiendeler og vi skal bygge ut virksomheten for 2030–2040. Det er for tidlig å snakke om konkrete tall, men det er veldig langsiktige eiendeler det er snakk om.

Reitan har foretatt store kutt på norsk sokkel og påpeker at Statoil er gjennom betydelige endringer.

– Det er viktig for meg å gjøre selskapet robust.

Reitan blir erstattet av Hans Jakob Hegge, nåværende direktør for drift i nord. Videre opplyser Statoil om andre rokeringer:

 • Irene Rummelhoff, blir ny konserndirektør for det nye forretningsområdet New Energy Solutions etter halvannet år som letedirektør for norsk sokkel.
 • Jens Økland blir nye konserndirektør for markedsføring, midtstrøm og prosessering.

Les også:Statoils oljesandvirksomhet kan rammes av økte skatter

Konsernsjef Eldar Sætre takker i pressemeldingen Maloney for sitt arbeid.

– Jeg vil takke Bill, som kom til Statoil i 2002 som leder for global letevirksomhet. Siden 2010 har han ledet vår virksomhet i Nord-Amerika, og bidratt til å modne fram vår portefølje i Mexicogolfen, og bygge opp Statoils posisjon som operatør onshore US.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Hun blir Statoil-direktør for alternative energikilder

 2. Statoils USA-sjef: – Nå er vi på 66 dollar fatet

 3. Han ledet Equinors USA-fiasko – og knuste bonustaket

 4. Annonsørinnhold

 5. Kuttet seg til lønnsomhet i USA: – Har våknet noen ganger og vært svett i nakken

 6. Kjøper dypvannsfunn i Mexicogolfen for 2,6 milliarder