Oljeprisen henter inn noe av ukens fall

Fredag ettermiddag kryper oljeprisen opp, men handles fortsatt tre dollar lavere enn ukens toppnivåer.

Publisert: Publisert:

Oljeprisen er opp 0,5 prosent fra midnattsnivåene og ett fat nordsjøolje koster 74,75 dollar fatet. Det er likevel tre dollar lavere en denne ukens toppnivåer som var tirsdag, hvor ett fat ble handlet til 77,8 dollar.

Ifølge offisielle tall fra EIA ble det registrert et lagertrekk i amerikanske oljelagre forrige uke på 6,9 millioner fat. På forhånd var det ventet et lagertrekk på 4 millioner fat ifølge Trading Economics. Videre viste tallene nedgang i bensinlagrene på 6,1 millioner fat, mens destillatlagrene steg med 1,6 millioner fat. På forhånd var det for bensinlagrene ventet et lagertrekk på 2,2 millioner fat, mens det var ventet en lagerbygging på 0,2 millioner fat for destillater.

Platts beskriver fredag tallene som bullish, men trekker også frem generell usikkerhet i markedet knyttet til feiden i Opec+ samt økning i covid-19 tilfeller.

Ifølge Platts steg EIA sitt tall for totale produkter tilbudt, som fungerer som en proxy for bensinetterspørselen, med mer enn 9 prosent forrige uke til 10,04 millioner fat per dag noe som er ny all-time-high.

Bransjenettstedet forklarer videre at oppgangen i implisert etterspørsel mest sannsynlig kommer av hamstring for å møte forventet etterspørsel over 4. juli-helgen, hvor Apple mobility data viser at amerikansk kjøreaktivitet steg med 2 prosentpoeng til 164 prosent over januar 2020.

– Et stort lagertrekk i USA forsterker synet om at drivstoffetterspørselen er økende ettersom den amerikanske kjøresesongen er i gang. Siden det ikke har vært noen større økning i amerikansk shale-produksjon, har noen investorer blitt mer bullish til tross uenigheten i Opec+, sier daglig leder Hiroyuki Kikukawa i Nissan Securities ifølge Reuters.

Ifølge Reuters er det fortsatt flere tradere som frykter at Opec+ kan bli fristet til å gå vekk fra produksjonskuttene de har fulgt gjennom pandemien på grunn av sammenbruddet i samtalene mellom Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater tidligere i uken.

Publisert:
Gå til e24.no