Stein Erik Hagens Canica doblet nesten resultatet i 2020

Resultatet landet på 697 millioner kroner for Stein Erik Hagen-eide Canica.

  • Svein Olav Sæter
  • Maiken Svendsen
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Årsresultatet til Canica AS endte i fjor på 697 millioner kroner. Det er nesten dobbelt så mye som de 392 millionene resultatet endte på året før.

Driftsresultatet var i fjor som året før på over 110 millioner kroner i minus, mens investeringsselskapet til Stein Erik Hagen tjente de fleste av pengene sine på finansinntekter.

Canica fikk nesten inn én milliard kroner på sine investeringer. Finansinntektene endte på 936 millioner kroner, opp fra 654 millioner i fjor. Samtidig falt finanskostnadene fra 149 millioner til 122.

Hagen-familien kunne med det ta ut et utbytte på 300 millioner kroner, mens resten av overskuddet ble holdt igjen i selskapet. Bedriften hadde ingen skatt på ordinært resultat, ifølge regnskapene.

Canica hadde ved nyttår 2020 en bokført verdi på nesten 19 milliarder kroner.

Les også

Oda-gründer med støtte til formuesskatt

Har eierandeler i flere børsnoterte selskap

Konsernregnskapet, som også omfatter alle Canicas datterselskaper, viser et resultat etter skatt på 659 millioner kroner - opp fra 356 millioner i 2019.

Canica investerer ifølge nettsiden i industri, finans og eiendom. Investeringsselskapet har eierandeler i blant annet Orkla, Komplett og spahotellet The Well.

I juni gikk Komplett på børs, men i forkant av det ble det kjent at Hagen ville selge aksjer for minst 1,6 milliarder kroner. Netthandelselskapet omsatte for 9,9 milliarder kroner i 2020, og driftsresultatet endte på 271 millioner.

Canica har også eierandeler i flere børsnoterte selskaper, deriblant spritprodusenten Arcus, biotekselskapet Ultimovacs, treningskjeden Sats og kartongprodusenten Elopak.

Den mest verdifulle posten er i Orkla, hvor Canicas andel på rett under 20 prosent har en børsverdi på over 16 milliarder kroner.

I årets andre kvartal så økte Orkla både inntektene og det justerte driftsresultatet til tross for corona-utfordringer.

Les på E24+

Tallet som bør bekymre Norwegian-aksjonærene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Canica
  2. Stein Erik Hagen

Flere artikler

  1. Milliardhopp i inntektene for Komplett

  2. Komplett klar for børs - Hagen selger for minst 1,6 milliarder

  3. Komplett verdsettes til inntil 4,48 milliarder før børsnotering

  4. Komplett vil kjøpe NetOnNet

  5. Orkla øker omsetningen og foreslår større utbytte