Otovo-aksjen rett ned etter kapitalinnhenting med rabatt

Otovo hadde allerede falt tungt på børs i år da det skaffet friske penger til en rabatt i torsdagens kapitalinnhenting.

Otovo-sjef Andreas Thorsheim. Selskapet ble startet i 2016, og ble i fjor børsnotert på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth.
Publisert:

Solcelleselskapet meldte torsdag kveld at det hadde hentet 300 millioner kroner gjennom utstedelse av 18,75 millioner nye aksjer til en kurs på 16 kroner per aksje.

Otovo-aksjen avsluttet til kurs 18,73 kroner torsdag ettermiddag, tilsvarende en rabatt i den rettede emisjonen på 15 prosent.

Klokken 12.35 fredag er aksjen ned 9,9 prosent til kurs 16,88 kroner.

Otovo steg betydelig på børs gjennom høsten i fjor, men siden en topp ved årsskiftet var kursen ned over 30 prosent før børsåpning fredag. Forrige gang sluttkursen var på tegningsnivået i emisjonen var i oktober 2021.

Pengene skal brukes til å gå inn i seks nye land og investeringer i organisasjon, markedsføring og teknologi. Selskapet skriver at det griper muligheten til å ta en posisjon i nye markeder på bakgrunn av høye energipriser og regulatorisk medvind.

Otovo-sjef Andreas Thorsheim sier i en uttalelse at selskapet fra før er tilstede i syv land og har seks til åtte ytterligere markeder i sikte for det neste året, halvannet året.

– Tanken er at de nye markedene skal gjøre det mulig for oss å vokse enda raskere, få økte volumfordeler, låse opp unike partnerskap, redusere kapitalkostnadene for vår abonnementsvirksomhet og inngå attraktive utstyrsavtaler, sier Thorsheim.

Styret har planer om at Otovo, som har en markedsverdi på rundt to milliarder, skal bli notert på Oslo Børs i løpet av et år. Det er nå notert på Euronext Growth.

Publisert: