Atlantic Sapphire hentet 1,2 milliarder i emisjon

Runar Vatne og Petter Stordalen er blant investorene som bidrar.

Pengene skal blant annet brukes på å finansiere fase to av utbyggingen av et anlegg i Miami i USA.
Publisert:

Fiskeoppdretteren Atlantic Sapphire har hentet omtrent 125 millioner dollar, tilsvarende 1,23 milliarder kroner i en rettet emisjon.

Det kommer frem i en børsmelding sent tirsdag kveld.

Kursen i emisjonen var satt på 20,5 kroner, og det ble utstedt 60,06 millioner nye aksjer. Atlantic Sapphire-aksjen rundet av børsdagen tirsdag på kurs 22,2 kroner, og er så langt i år ned rundt 47 prosent.

Pengene skal brukes på å finansiere fase to av utbyggingen av et anlegg i Miami i USA. Det skal også brukes på å finansiere gjeld på 25 millioner dollar, i tillegg til «generelle selskapsformål», ifølge meldingen.

Flere investorer hadde på forhånd tegnet seg for aksjer.

Det inkluderer Petter Stordalen, som gjennom Strawberry Equities forpliktet seg til aksjer verdt 12,5 millioner dollar – eller 122,9 millioner kroner.

Nordlaks Holding og Norsk Landbrukskjemi forpliktet seg til å spytte inn penger, henholdsvis 150 og 12 millioner kroner.

Joh Johannson Eiendom tegnet seg for tilsvarende 84 millioner kroner.

Blant styremedlemmene har investor Runar Vatne forpliktet seg til å tegne aksjer for 50 millioner kroner. Alsco, som er største aksjonær i Atlantic Sapphire, har forpliktet seg til aksjer verdt 10 millioner kroner.

DNB Markets og Arctic Securities tilrettelegger emisjonen.

Publisert:
Gå til e24.no