Tror bitcoin-raset nærmer seg slutten

Verdien på en bitcoin er mer enn halvert siden starten av året, men ettersom stadig flere utvinnere «kapitulerer», tror CryptoQuant bunnen er nær.

KAPITULASJON: Kryptodataselskapet CryptoQuant tror Bbitcoin-bunnen kan være nær, ettersom utvinnerne ser ut til å kapitulere, men i markedet er det også flere som venter ytterligere fall.
 • Camilla Knudsen
Publisert: Publisert:

– Våre data våre viser at det har skjedd en kapitulering, noe som typisk har kommet rett før markedet har bunnet ut i tidligere sykler, skriver CryptoQuants senioranalytiker Julio Moreno i en fersk analyse.

En bitcoin koster i skrivende stund i overkant av 21.000 dollar, tilsvarende nær 208.000 kroner, etter et fall på over 50 prosent hittil i år. På det verste falt prisen til 17.600 dollar tidligere i juni.

Raset har i stor grad fulgt børsfall og frykten for høyere inflasjon og økte renter. Bitcoin har likevel klart seg relativt bra i forhold til mange av de mindre kryptovalutaene.

Den totale markedsverdien på all kryptovaluta har falt med rundt to tusen milliarder dollar fra toppen i slutten av fjoråret, til i underkant av tusen milliarder dollar (ni tusen milliarder kroner).

En bitcoin koster nå over 21.000 dollar, men var på det verste nede i 17.600.
Les på E24+

Kryptonettverk presses til ekstreme grep: – Kaldt vann i årene til investorer

Prispress

Ifølge CryptoQuant har prisen for utvinning falt 60 prosent fra samme tid i fjor. Det er det største fallet siden krisesalget i mars 2020 da coronapandemien brøt ut.

De lave prisene har presset utvinnerne av bitcoin, som nå selger uvanlig høye beløp på kryptobørsene.

Den siste måneden har utvinnere flyttet 23.000 bitcoin til kryptobørser. Det er det høyeste nivået siden mai 2021, da Kina slo hardt ned på den innenlandske kryptoindustrien.

Det er dette som ligger bak CryptoQuants forventning om at bitcoin-bunnen er nært forestående, men de skiller seg ut fra mange andre markedsanalytikere som tror kryptofallet bare vil fortsette, skriver Bloomberg.

Les på E24+

Kryptoinvestor om kursras: – En kjempegod mulighet

Les også

Kryptovaluta verdt én milliard stjålet i nytt hackerangrep

Her finner du analysen fra CryptoQuantHer finner du saken fra Bloomberg
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Bitcoin
 2. Kryptovaluta
 3. Inflasjon

Flere artikler

 1. Bitcoin-prisen under 20.000 dollar

 2. Kryptoraset fortsetter: – Alt står i brann

 3. Betalt innhold

  Brutal start på året for bitcoin – dette er analytikernes tips

 4. Kraftig Wall Street-fall, men: – Vi har ikke sett bunnen enda

 5. Bitcoin faller til 2020-nivåer