Kjøper eiendommer rundt Oslo for 3,3 milliarder

Et nyetablert selskap tilrettelagt av Arctic Securities og OroEiendom kjøper 14 logistikkeiendommer rundt Oslo for 3,3 milliarder kroner.

Dette er LogCap Oslos eiendommer som nå selges for 3,3 milliarder kroner til et nyetablert selskap.
Publisert:

Eiendommene eies i dag av selskapet LogCap Oslo AS.

Gjennom kjøpet av LogCap Oslo får det nyetablerte selskapet tilgang til 14 logistikk- og næringseiendommer innenfor triangelet Drammen-Langhus-Lillestrøm, ifølge en melding.

Kjøpesummen er på 3,3 milliarder kroner, opplyser selskapet. Dermed er dette en av årets største transaksjoner innen logistikkeiendom.

Totalt har eiendommene som selges et brutto utleieareal på om lag 150.000 kvadratmeter, fordelt på logistikk-, lager- og kombinasjonsbygg.

– En vellykket investering

LogCap Oslo AS ble etablert i 2020 av OroEiendom og Colliers International, og har om lag 50 aksjonærer. Noen av disse blir også med videre i det nye selskapet, inkludert OroEiendom.

Oro Eiendom eies av Anders Brustad-Nilsen, Arild Inge Aubert og Anders Aasand, ifølge proff.no.

– Etterspørselen etter logistikkeiendom med denne beliggenheten har vært svært høy over lang tid, og det gjenspeiles også i denne prosessen. Dette har vært en vellykket investering for selskapets aksjonærer, sier styreleder Finn Erik Røed i LogCap Oslo ifølge meldingen.

– Veldig fornøyde med avkastningen

Styrelederen forteller til E24 at selskapet er fornøyd med å ha fått inn nye eiere som ønsker å utvide porteføljen videre.

– Vi har jobbet målbevisst med en portefølje for å samle gode logistikkeiendommer tett på byen, og mener vi har lyktes i å få tak i mange gode eiendommer. Vi er også veldig fornøyde med avkastningen i denne perioden, sier Røed.

– Nå har denne plattformen fått nye eiere som ønsker å bygge videre på den. Vi mener det er veldig riktig og en god løsning for oss. Denne plattformen har også veldig store utvidelsesmuligheter de neste tre til fem årene, sier han.

– Stort press på logistikken

I løpet av de to siste årene med pandemi har netthandelen utviklet seg mye. Dette bidrar til å gjøre logistikkeiendommer nær byene enda viktigere, mener styrelederen.

– Vi har veldig tro på den trenden som er nå, med stort press på logistikken nær de store byene. Aktørene trenger punkter nær der folk bor, både på grunn av bærekraft og miljø og for å kunne supplere fra punkter nær forbrukerne, sier Røed.

– Kundene forventer ofte at varene deres skal kunne leveres neste dag, og da er det viktig med huber nær forbrukerne, selv om de store lagrene ligger litt lenger unna, sier han.

Kan utvides

Eiendommene som selges har totalt rundt 80 leietakere, opplyser LogCap. Gjennomsnittlig varighet på leiekontraktene er 5,2 år, eller 8,2 år med opsjoner, skriver selskapet. Kontraktene har 100 prosent inflasjonsjustering.

Ifølge LogCap Oslo er det mulig å utvide tomtene med over 16.000 kvadratmeter, blant annet på Gjelleråsen og Langhus.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver for LogCap i forbindelse med salget.

Sveitsisk selskap

Samtidig med kjøpet går også det Sveits-baserte private equity-fondet Partners Group på vegne av klienter inn som eier av 50 prosent av det nyetablerte eiendomsselskapet som kjøper eiendommene, opplyser LogCap Oslo.

Partners Group blir dermed største eier i det nyetablerte selskapet, hvor navnet ikke er oppgitt. Det sveitsiske fondet oppgir at det totalt forvalter verdier for 18 milliarder dollar.

Partners Group oppgir i en melding at porteføljen i Osloregionen totalt skal bestå av 19 eiendommer og ha en verdi på 4,3 milliarder kroner.

Fondet sier at de etter hvert ønsker å utvide eiendomsporteføljen i Osloregionen til en verdi på over én milliard euro, som tilsvarer nær 10 milliarder kroner.

– Vi har fulgt logistikksektoren i Norge i en tid gjennom vår innfallsvinkel mot tematiske investering, og har fulgt LogCaps utvikling siden tidlig i 2021, sier Anne-Jan Jager i Partners Group ifølge meldingen.

– Vi er spente over å kunne ønske Partners Group velkommen som den største investoren i LogCap. Selskapets brede ekspertise i sektoren vil bli verdifullt når vi skal oppskalere vår eksisterende logistikkplattform i Oslo-regionen, sier konsernsjef Anders Brustad-Nilsen i Oro Eiendom ifølge meldingen.

Publisert: