Tesla isolerer tusenvis av ansatte

Nedlagte fabrikker og et gammelt militæranlegg i Kina huser for tiden Tesla-ansatte i selskapets desperate kamp for å unngå corona-stengt produksjon.

Teslas fabrikk i Shanghai rammes av landets strenge null-covid-politikk.
Publisert: Publisert:

De ansatte avskjermes fra resten av befolkningen for at Teslas Gigafactory utenfor Shanghai skal kunne ha to skift ved fabrikken, skriver Bloomberg.

Kinas null-covid-strategi har de siste månedene blitt satt på prøve med større utbrudd flere steder i landet. Shanghai er en av byene som har innført strenge restriksjoner på grunn av smitteutbrudd.

Teslas Shanghai-fabrikk var en av mange i storbyen som ble stengt i flere uker før produksjonen kunne starte opp i midten av april. Kinesiske myndigheter krever at fabrikker isolerer ansatte for å kunne opprettholde produksjonen, ifølge Reuters.

Elbilprodusenten planlegger at produksjonen fra og med tirsdag vil være tilbake på nivåer fra før nedstengningen, ifølge et internt notat Reuters har sett. Dette innebærer at opptil 2.600 biler kan produseres på en dag, mer enn en dobling fra nivåene mandag.

Les også

Musk raser etter at Tesla kastes ut av ESG-indeks

Det første skiftet som har vært på fabrikken siden 19. april har ifølge Bloomberg jobbet tolv timers dager og sovet på gulvet i fabrikkanlegget.

Når det andre skiftet nå går inn i isolasjon med det første, vil alle de ansatte oppholde seg i et gammelt militæranlegg og på flere forlatte fabrikker i området rundt Teslas fabrikk når de ansatte ikke er på jobb, ifølge kilder Bloomberg har snakket med. Tesla har ikke bekreftet hvordan arbeidsforholdene er, men regelverket krever altså at de ansatte isoleres.

En talsperson for Tesla i Kina sier til Bloomberg at de ikke har noen ny informasjon om fabrikkens driftsstatus.

Les også

Business Insider: SpaceX inngikk forlik med kvinne som rettet anklager mot Elon Musk

Publisert: