Dagen på Wall Street

Wall Street i rødt etter dag med store svingninger

Etter onsdagens blytunge fall, var stemningen nervøs på Wall Street igjennom handelsdagen torsdag.

 • Martin Hagh Høgseth
 • Sindre Hopland
 • Andrine Resvoll
Publisert:

Slik stengte nøkkelindeksene på Wall Street:

 • S&P 500 falt 0,59 prosent
 • Nasdaq endte ned 0,26 prosent
 • Dow Jones falt 0,75 prosent

Etter å ha startet handelsdagen med nedtur, avtok fallet noe utover ettermiddagen. Deretter har handelsdagen vært preget av markante bevegelser. De tre nøkkelindeksene svingte mellom grønne og røde tall igjennom store deler av kvelden.

Onsdag endte med blytungt fall for de tre nøkkelindeksene. Nasdaq falt 4,7 prosent, mens S&P 500 falt 4,03 prosent.

– Vi tror at volatilitet kommer til å være investorfortellingen for resten av andre kvartal, og helt ærlig, for resten av 2022 også, sa Greg Bassuk, administrerende direktør ved AXS Investments, til CNBC torsdag.

Tungt for varehuskjeder

De siste dagene har blitt preget av nye fall for teknologiaksjene, samt tøffe tak for retail-aksjene som har falt tungt, deriblant gigantene Walmart og Target.

Target falt 5,07 prosent, Best Buy falt 3,04 prosent, mens Walmart og Costco endte ned henholdsvis 2,74 og 1,51 prosent. Kohls derimot steg 4,43 prosent.

– Det kraftige utsalget i disse selskapene, så vel som andre forbrukervareselskaper dette kvartalet, viser at inflasjonspresset endelig har en innvirkning på inntjeningen, sa Maneesh S. Deshpande, sjef for amerikansjke aksjeinvesteringer i Barclays, i en melding torsdag, ifølge CNBC.

14.600 milliarder forduftet

Det svært tunge fallet på Wall Street onsdag kveld, var i tillegg til S&P 500s verste på to år, den nest tyngste dagen på Nasdaq i år.

Totalt forduftet 1.500 milliarder dollar, tilsvarende svimlende 14.600 milliarder kroner, i løpet av handelsdagen, ifølge Bloomberg.

Til sammenligning er hele Oljefondet verdt 11.775 milliarder kroner torsdag ettermiddag, ifølge forvalterens egne nettsider.

Etter nedturen er nå S&P 500 på vei mot det som kalles bear market, eller bjørnemarked. Dette betyr at indeksen har falt 20 prosent fra toppen. Siden rekordnoteringen i januar er S&P 500-indeksen nå ned i overkant av 19 prosent.

Mener inflasjon og rentehopp begynner å gi utslag

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea fortalte E24 onsdag at fallet var litt annerledes enn teknologifallene som har preget Wall Street de siste ukene. Han siktet da til at varehuskjempen Target raste 25 prosent, noe som er «svært mye» da det «normalt er et stabilt selskap».

– Retailselskapene har klart seg bra gjennom pandemien og har levert bedre resultater enn estimatene. Og selv om omsetningen fortsetter å vokse for disse selskapene gjør kostnadene det samme, og resultatene har kommet betydelig ned, sa Næss før han fortsatte;

– Dette tyder på at innstrammingene fra sentralbanken og inflasjonen begynner å gi utslag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. S&P 500

Flere artikler

 1. Blytungt fall på Wall Street: Årsverste for S&P 500

 2. Vinglete dag på Wall Street: – Forventer volatil sommer

 3. Blandet på Wall Street

 4. Wall Street vinglet seg til oppgang for andre dag på rad

 5. Seks strake dager med nedgang for Dow Jones