Svakere inntektsvekst for Twitter – trekker mål og prognoser

Det sosiale mediet hadde skuffende inntekter tross overraskende sterk brukervekst i første kvartal. Resultatrapporten preges av at Elon Musk etter planen skal kjøpe selskapet.

Publisert: Publisert:

Ved utgangen av første kvartal hadde Twitter 229 millioner såkalt daglig aktive inntektsgivende brukere, en økning på nær 16 prosent mot året før. Det er noe høyere enn analytikernes anslag på 226,4 millioner, ifølge Bloomberg.

Det viser selskapets kvartalsrapport, som er langt mindre omfattende enn normalt.

Den slanke rapporten forklares med det pågående oppkjøpet Elon Musk har satt i gang. Tesla-sjefen skal etter planen kjøpe selskapet for rundt 44 milliarder dollar, tilsvarende i overkant av 400 milliarder kroner. Det skal deretter tas av børs.

Les også

Musk og Twitter med gjensidig skilsmissegebyr på en milliard dollar

Twitter har også bestemt seg for å ikke komme med noen nye prognoser for tiden fremover. I tillegg trekkes alle tidligere kommuniserte mål og prognoser. Det vil heller ikke avholdes noen normal telefonkonferanse med analytikere og investorer.

I første kvartal økte inntektene med 16 prosent t til 1,2 milliarder dollar, noe som var noe svakere enn analytikernes anslag. Ifølge Bloomberg har ikke selskapet hatt svakere vekst på seks kvartaler.

Selskapet forklarer den avtakende veksten med forhold knyttet til krigen i Ukraina. Også selskaper som Snap og Facebook-eier Meta har henvist til dårligere annonsemarked på grunn av forsyningsproblemer, inflasjon og krigen.

Les på E24+

Slik makter Elon Musk å bla opp 400 milliarder kroner for Twitter

Publisert:

Her kan du lese mer om