Børsdagen

Oljeaksjer løftet Oslo Børs i pluss

Hovedindeksen endte med forsiktig oppgang, mens Scatec-aksjen hentet inn noe av fredagens tap. Samtidig stiger oljeprisen kraftig etter Opec-enighet om produksjonen.

Kinesiske Evergrande har vært i fokus før børsåpning i Oslo.
  • Ine Brunborg
  • Malin Heggekroken Haugan
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs endte med en oppgang på 0,32 prosent mandag ettermiddag, med bidrag fra et kraftig hopp i oljeprisen.

Oljeselskapet Equinor steg 1,4 prosent, mens Aker BP klatret 3,6 prosent. Også tungvekterne Hydro og Yara hadde en positiv dag.

Samtidig hentet Scatec inn noe at fredagens tunge fall, og ender med en oppgang på 0,92 prosent til 147,50 kroner. Selskapet meldte før helgen at det ikke når vekstmålet sitt for 2021, og falt 10,4 prosent på Børsen samme dag.

Oljeprisen stiger etter Opec-møte

Oljeprisen har også steget fra nivået før helgen. På ukens første børsdag handles ett fat med nordsjøoljen (Brent spot) for 81,62 dollar fatet, opp med 4,23 prosent for dagen.

Mandag var det duket for et møte i oljekartellet Opec+, med Saudi-Arabia og Russland i spissen.

Gruppen ble enige om å holde oljeproduksjonspolitikken uendret, ifølge en Opec-melding mandag. Det innebærer blant annet at gruppen holder seg til planen om å øke produksjonen med 400.000 fat per dag for november.

Les også

Eksperter advarer om turbulens i aksjemarkedet

Zaptec melder om kraftig vekst

Før børsåpning kom Zaptec med en resultatoppdatering for tredje kvartal, der selskapet meldte om kraftig vekst. Omsetningen landet på 131 millioner kroner, en vekst på 150 prosent mot fjoråret.

Zaptec melder også om en eksportandel på 47 prosent, mot fjorårets 27 prosent. Aksjen endte med en stigning på 6,33 prosent mandag.

Også Bewi-aksjen endte i pluss, med en oppgang på 1,9 prosent. Emballasjeprodusenten meldte før helgen at det har gitt et tilbud om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Fredrikstad-selskapet Jackon Holding.

Ellers meldte Hexagon Composites (ned 1,54 prosent) om en ny naturgassordre fra global logistikk-kunde. Mens Belships (ned 2,78 prosent) har avtalt å kjøpe to nye tørrbulkskip for 28 millioner dollar.

Lifecare (opp 0,34 prosent) har varslet om en mulig emisjon på mellom 25 og 40 millioner kroner, mens NTS (ned 2,26 prosent) har meldt om mistanke om ILA ved et anlegg tilhørende datterselskapet Midt-Norsk Havbruk.

Evergrande i fokus

Utslagene på Oslo Børs følger en blandet børsmorgen i Asia, der Hongkong-børsen falt tungt. Nedgangen knyttes til turbulensen i den kinesiske boliggiganten Evergrande. Evergrande-aksjen er satt på pause i påvente av nyheter, og det går rykter om et mulig oppkjøpsbud.

I børsmeldingen står det at det kommer «innsideinformasjon om en større transaksjon,» ifølge Bloomberg.

Børsene i Kina har samtidig holdt stengt i forbindelse med høytidsfeiring. Ellers var det oppgang på Wall Street før helgen, med S&P 500 opp 1,15 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

  1. Svak oppgang på Oslo Børs etter mandagens uro

  2. Solid oppgang på Oslo Børs

  3. Tungt Aker-fall og svak ukeslutt for Oslo Børs

  4. Atlantic Sapphire steg på rekordhøy børs etter sikring av ny oksygenleverandør

  5. Oppgangen snudde på Oslo Børs