Nytt fra børsselskapene

Oppdrettsselskapet Måsøval kjøper Vartdal Gruppen

Selskapet verdsettes til 1,5 milliarder kroner i transaksjonen.

  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Måsøval har inngått en aksjekjøpsavtale med Vartdal Invest om kjøp av alle aksjene i selskapene Aquafarms Vartdal, Vartdal Fiskeoppdrett , Urke Fiskeoppdrett, Western Seaproducts (slakteri) og Vartdal Fryseri. Selskapene kalles Vartdal Gruppen.

Det fremkommer av en børsmelding fra selskapet tirsdag morgen.

– Jeg er tilfreds med å overlate livsverket til Måsøval. Måsøval har gode forutsetninger for å videreutvikle bedriften og arbeidsplassene. Måsøvals eksisterende volum i produksjonsområde fem vil sammen med Vartdal Gruppen sørge for bedre utnyttelse av lokaliteter, smoltanlegg og slakteri når dette etter hvert samordnes, sier Ottar Vartdal om transaksjonen.

Vartdal Gruppen har fire tillatelser for produksjon av laks i produksjonsområde fem. Selskapet har en maksimal tillatt biomasse på 3.120 tonn.

Verdsettes til 1,5 mrd.

Transaksjonen verdsetter Vartdal Gruppen til en selskapsverdi på 1,5 milliarder kroner, fordelt på 1,4 milliarder for oppdrettsvirksomheten og 80 millioner for slakteri og fryseri.

Transaksjonen er fullfinansiert gjennom gjeldsfasiliteter fra DNB, i tillegg til et aksjeoppgjør til selger i form av 4,8 millioner aksjer i Måsøval, verdsatt til 42 kroner per aksje.

Det tilsvarer 201,6 millioner kroner.

Transaksjonen er godkjent i Måsøvals styre, men må godkjennes av konkurransetilsynet, samt at en kapitalforhøyelse godkjennes i en ekstraordinær generalforsamling i Måsøval.

Gjennomføring av transaksjonen er derfor forventet å skje innen utgangen av fjerde kvartal 2021.

Les også

Ny slakterekord for Salmar - men marginene var langt svakere enn ventet

Resultatnedgang i andre kvartal

Måsøval fikk et resultat etter skatt på 35,9 millioner kroner i andre kvartal 2021. Det er en nedgang fra 87,6 millioner kroner i samme kvartal 2020.

Rapporten for tredje kvartal har ikke blitt lagt frem enda. Rapporten vil bli lagt frem i morgen.

Selskapet skrev i rapporten at resultatet i hovedsak skyldes en nedgang i slaktevolum på 41 prosent sammenlignet med samme periode året før. I tillegg økte gruppens gjeld med 276 millioner kroner i kvartalet.

Rettelse: I en tidligere versjon skrev E24 at selskapet fikk et resultat etter skatt på 268,8 millioner kroner. Det medfører ikke riktighet, feilen ble rettet klokken 08:20.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene
  2. Oppdrettsnæring
  3. Frøya

Flere artikler

  1. Subsea 7 og Meltwater falt på flat Oslo Børs

  2. Laksenykommer Måsøval doblet driftsresultatet

  3. Ocean Sun går i minus i tredje kvartal

  4. Scatec når ikke vekstmålet for 2021: – Skuffende

  5. Equinor med ny børsrekord