Golden Ocean fortsatte oppturen på positiv Oslo Børs

Fredriksen-rederiet stiger for tredje dag på rad etter å ha knallåpnet etter påske.

Publisert:

Det ble en ny dag uten de største utslagene på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen endte til slutt opp 0,34 prosent, etter å ha klatret litt utover ettermiddagen.

Ute i Europa har det vært bred oppgang på de viktigste børsene så langt torsdag, og i USA har også dagen begynt med stigning på Wall Street.

Oljeprisen har også klatret noe i ettermiddag, og ligger på rett over 109 dollar fatet rundt stengetid for Oslo Det er en oppgang på drøye to prosent siden midnatt.

Stigningen kommer blant annet etter at ukentlig tall fra EIA viste nedgang i amerikanske oljelagre, skriver TDN Direkt. De amerikanske råoljelagrene var ned 8,0 millioner fat i forrige uke til 413,7 millioner fat, ifølge EIA. På forhånd var det ventet at lagrene skulle være opp 2,5 millioner fat.

Golden Ocean-opptur fortsetter

Det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet Golden Ocean Group forsetter den gode børsuken.

Aksjen endte dagen opp 3,51 prosent som en av de mest omsatte aksjen. Tirsdag, som var første handelsdag etter påske, steg aksjen over 10 prosent.

Shippinganalytikere pekte tidligere i uken på at tørrlastaksjer, inkludert Golden Ocean, hadde steget i USA mens Oslo Børs var stengt rundt påske.

Les også

Fredriksen-rederi klatret 10 prosent på negativ Oslo Børs

Oppgang for oppdretter

Den landbaserte fiskeoppdretteren The Kingfish Company hadde en god dag på Børsen, etter å ha lagt frem resultater før åpning. Aksjen endte til slutt opp 13,89 prosent. Samtidig ble det kun omsatte Kingfish-aksjer for drøyt en million kroner

Det nederlandske selskapet meldte om en omsetning på 3,7 millioner euro i første kvartal 2022.

I første kvartal hadde Kingfish en produksjon på 340 tonn. Produktiviteten var 0,68 kilo vekst per kubikkmeter pr dag i første kvartal 2022.

Hydrogenselskapet Hexagon Purus meldte før åpning at det har inngått en avtale om å kjøpe 40 prosent av Cryoshelter sin flytende hydrogenvirksomhet for 3,5 millioner euro.

Transaksjonen skjer i forbindelse med Hexagon Composites oppkjøp av en 40 prosent eierandel i Cryoshelters LNG-virksomhet for 2,5 millioner euro.

Hexagon Purus-aksjen endte ned 3,95 prosent, mens Hexagon Composites endte opp 2,29 prosent.

Publisert: