Alphabet raser i etterhandelen etter resultatbom

Google-eier Alphabet leverer en omsetning på 69 milliarder dollar i tredje kvartal, langt under forventningene. Aksjen faller nær seks prosent i etterhandelen.

Sundar Pichai er administrerende direktør i Alphabet, som eier Google.
Publisert:

Alphabets A-aksje faller nær seks prosent i etterhandelen, etter at selskapet leverte resultater langt under forventningene.

Dette viser resultatene:

  • Det var ventet at selskapet skulle levere en omsetning på 70,7 milliarder dollar, men selskapet leverte inntekter på bare 69 milliarder dollar.
  • Omsetningsveksten var på bare 6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Alphabet har de siste tre årene jevnlig levert en vekst på over ti prosent, og har ikke hatt så lav vekst siden de usikre månedene etter utbruddet av coronapandemien.
  • Selskapets inntjening var ventet å komme inn på 1,25 dollar per aksje, men også her skuffer Alphabet. Selskapet hadde en inntjening per aksje på 1,06 dollar per aksje.
  • Særlig reklameinntekter fra Google skuffer stort, og var på 54,4 milliarder dollar. Dette er nær det samme nivået som i samme periode i fjor, og har hatt nær ingen vekst.
  • Google Cloud, der Alphabet konkurrerer med både Amazon og Microsoft, kunne vise til vekst som var litt over forventningene, men dette utgjør bare en liten andel av selskapets omsetning.
  • Reklameinntektene fra YouTube var også lavere enn forventningene, slik de også var forrige gang Alphabet la frem resultater.

– Vi jobber for å omstille ressursene til våre høyeste vekstpriotriteter, skriver finansdirektør i Alphabet, Ruth Porat, i en kommentar til resultatene.

Tungt år

Alphabet har falt 27 prosent på børsen så langt i år.

På forhånd var det knyttet stor spenning til hva resultatene i tredje kvartal ville vise om Alphabets vekst, da selskapet har sett fallende reklameinntekter det siste året.

I andre deler av teknologibransjen har selskaper valgt å gjennomføre nedbemanninger eller ansettelsesstopp, noe man har sett i både Tesla og Facebook-eier Meta har gjort dette.

Alphabet har over 80 prosent av inntektene sine fra reklame, særlig fra søkemotoren Google og videotjenesten YouTube.

Publisert: