Kvartalsrapporter

Tomra leverer bedre enn ventet i tredje kvartal

Tomra-sjef Stefan Ranstrand på selskapets hovedkontor i Oslo.

STAFF / Reuters
  • André Haugen
Publisert:

Pantesystemselskapet Tomra melder om inntekter på 2,38 milliarder kroner i tredje kvartal, opp fra 2,25 milliarder kroner i samme periode i fjor, tilsvarende en vekst på seks prosent.

Samtidig økte driftsresultatet (ebita) til 415 millioner kroner fra 408 millioner kroner i fjorårsperioden, mens resultat før skatt falt til 338 fra 357 millioner kroner.

På alle disse punktene leverte selskapet bedre enn ventet. Ifølge Infront Estimates ventet et gjennomsnitt av tre analytiker en omsetning på 2,37 milliarder, en ebita på 404 millioner og et resultat før skatt på 341 millioner kroner.

Rekordhøy ordreinngang for sortering

I rapporten fokuserer selskapet på at de har hatt en rekordhøy ordreinngang i sorterings-virksomheten i kvartalet, takket være en bedring for matsortering.

«Sorting Solutions» hadde en ordreinngang på 1,22 milliarder kroner, sammenlignet med 1,11 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Ordrereserven var ved utgangen av perioden 1,43 milliarder kroner, opp fra 1,35 milliarder kroner ved starten av kvartal. Det er likevel ned fra 1,58 milliarder kroner på samme tid i fjor.

– Selv om makrousikkerhetene vedvarer som et resultat av handelskonflikten, har Tomra sett en liten bedring i momentumet for mat. Global handelsflyt tilpasser seg endringer i forholdene, og Tomra tar sikte på å dra nytte av et bredt geografisk fotavtrykk, skriver Tomra-sjef Stefan Ranstrand i meldingen.

I rapporten kommer det også frem at at selskapet har gitt DNB Markets og SEB mandat til å tilrettelegge for en obligasjonsutstedelse i fjerde kvartal for å refinansiere kortsiktig bankgjeld.

Les rapporten

Les også:

Les også

Veddemålene mot Tomra-aksjen øker i høy fart: – Svært sjeldent

Les også

Bratt Tomra-fall de siste månedene: – Fremdeles høyt priset

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Tomra Systems
  3. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Tomra-aksjen bykser etter utbyttehopp

  2. Tomra leverer bedre enn ventet

  3. Inntektshopp på 93 prosent for Kongsberg Gruppen

  4. Annonsørinnhold

  5. Vestas med sterke tall og to milliarder i aksjekjøp

  6. Solid resultathopp for Gjensidige