Børsene i Asia fulgte oppgang på Wall Street

Publisert:

De største børsene i Asia steg tirsdag, og fulgte dermed etter Wall Street, som klatret på handelsoptimisme dagen i forveien.

Oppgangen var mest tydelig i Sør-Korea, der Kospi i Seoul klatret mer enn én prosent

– Den gode stemningen har vært drevet av kommentarer fra president Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow om at selv om det er opp til Trump, så ser han en mulighet for å droppe tolløkningen de har truet med i desember, slik Kina har bedt om, hvis handelssamtalene går godt, skriver National Australia Bank i morgenrapporten, ifølge CNBC.

Trump og hans kinesiske motpart Xi Jinping skal møtes under APEC-møtet i Chile i midten av november, hvor mange venter at en delvis avtale vil bli underskrevet.

Markedene i Japan er stengt for offentlig fridag, men her er status på de andre børsene:

  • Hang Seng i Hongkong opp 0,23 prosent
  • Kospi i Seoul opp 1,16 prosent
  • Shanghai Composite opp 0,50 prosent
  • Shenzhen Composite opp 0,93 prosent
  • STI i Singapore opp 0,69 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 0,30 prosent
Handelsoptimisme gir god stemning på børseneWall Street steg mandag

Oljeprisen (Brent) har derimot tikket litt nedover gjennom natten, og ligger i morgentimene på 58,93 dollar per fat. Det er dog i underkant av 50 cent høyere enn da Børsen stengte mandag.

Reuters legger mesteparten av skylden på handelskrigen mellom USA og Kina. Til tross for at Donald Trump tidligere har uttalt at det er sannsynlig at en avtale mellom de to stormaktene blir signert i november, virker handelsminister Wilbur Ross mer tilbakeholden.

Ifølge Ross er det langt viktigere at ting går rett for seg, enn at de to landene går fort frem for å få på plass en avtale i løpet av neste måned.

Med vedvarende usikkerhet knyttet til samtalene mellom USA og Kina frykter markedet ifølge nyhetsbyrået økonomisk tilbakegang, og påfølgende lavere etterspørsel etter olje.

Publisert: