Fredly, Spetalen og Sissener-fond kvitter seg med Kongsberg Automotive-aksjer

Investorene som kjøpte seg inn i bildelsprodusentens kriseemisjon har redusert sine aksjeposisjoner, viser aksjonærlister.

Investorene Øystein Stray Spetalen (t.v.) og Arne Fredly (t.h.). Begge figurerer på listen over de største aksjonærene i ulike selskaper på Oslo Børs.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Både Arne Fredly og Øystein Stray Spetalen har redusert sine aksjebeholdninger i Kongsberg Automotive, viser oversikten i Infront tirsdag.

Det samme har Jan Petter Sisseners fond Canopus gjort, ifølge aksjonærlisten.

Oversikten har et tidsetterslep som gjør at investorene kan ha kjøpt eller solgt aksjer som ikke er registrert enda.

Listene tar heller ikke høyde for aksjer som er lånt ut, for eksempel til shortsalg, eller om aksjene er flyttet til andre kontoer.

Les også

Fredly og Spetalen inn i Kongsberg Automotive

Kvitter seg med aksjer

Investorene kjøpte seg inn i bildelsprodusenten gjennom en emisjon som ble fullført i forrige uke.

Fredly eier sine aksjer gjennom investeringsselskapet Apollo Asset Limited, mens Spetalen har sine aksjer i selskapene Tycoon Industrier og Saga Tankers (Spetalen kontrollerer 64,9 prosent).

Ifølge listene har Apollo kvittet seg med 87,14 millioner aksjer og sitter med drøye 550 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 7,96 prosent.

Tycoon Industrier er oppført med 313 millioner aksjer, en nedgang på 87,14 millioner aksjer og sitter med 4,54 prosent eierandel. Andelen eid via Saga Tankers er på 3,43 prosent eller nær 237 millioner aksjer.

Samtidig har Sissener-fondet Canopus redusert med 22,5 millioner aksjer til 175 millioner aksjer, ifølge listene. Sissener bekrefter nedsalget, som han forklarer med aksjens vekting i porteføljen.

– Vi var enige om å ha 1 prosent i KOA og ser ingen grunn til å endre den oppfatningen, skriver han i en melding.

Emisjon med rabatt

Kriseemisjonen i den coronarammede bildelprodusenten Kongsberg Automotive tiltrakk seg flere kjente investornavn.

Emisjonen ble gjort til en betydelig rabatt fra aksjekursen på Oslo Børs. Aksjen har etterpå blitt handlet til en høyere kurs, hvilket betyr at aksjekjøperne i emisjonen kan selge med gevinst.

Aksjene ble tegnet til en kurs på 10 øre per aksje i emisjonen, som tilsvarte en rabatt på 93 prosent fra sluttkursen dagen den ble meldt om i mai.

Emisjonsaksjene er notert på markedsplassen Merkur Market hvor kursen har svingt mellom 15 og 30 øre.

Publisert: