Aksje-NMs ukevinner Einar Kvilt (58): – Jeg traff maksimalt på firmaet Polight

Horten-selskapet Polight ble vinneraksjen for årets første ukevinner.

Einar Kvilt ble Aksje-NM 2019s første ukevinner.

Foto: NTB scanpix/Privat
  • Eirik Amb Nysveen
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:,

Første uken i Aksje-NM er ferdigspilt og selv om 3.500 spillere nå sitter med en portefølje som er mindre verdt enn da de startet, så er det enda flere som er i pluss etter de første fem dagene med handel.

Best avkastning av alle hadde hobbyinvestor Einar Kvilt (58), som i Aksje-NM spiller under brukernavnet «EKV». Kvilt sikrer seg med det også et sett med Sony hodetelefoner.

Fra Børsen åpnet mandag morgen, og til og med stengetid fredag hadde Kvilt en avkastning på imponerende 46,28 prosent.

Det er ikke for sent å bli med i Aksje-NM, meld deg på her!

Traff blink på linseteknologi

– Jeg hadde ingen planer om at jeg skulle ligge i tet etter første uke, men litt flaks må man ha. Jeg traff maksimalt på firmaet Polight og det var dette firmaet som førte meg til topps, sier Kvilt, og legger til at han alltid har hatt interesse for aksjer.

Polight-aksjen hadde en vanvittig uke på Oslo Børs, kronet først og fremst mandag da aksjen steg 138,9 prosent. Polight-aksjen startet uken på 10,30 kroner per aksje og da Børsen stengte fredag ble aksjen sist omsatt for 22,80 kroner.

Horten-baserte Polight har utviklet en såkalt pre-kommersialisert linseteknologi rettet mot smarttelefoner og andre enheter med kameramoduler. Selskapet er også av de yngste på Børsen, etter å ha blitt børsnotert høsten 2018.

– Det er et spennende selskap med teknologi som retter seg mot et kjempestort marked, sa analytiker Aksel Engebakken i ABG Sundal Collier til E24 tidligere denne uken.

Dette kan du vinne i Aksje-NM!

Mer langsiktig privat

Til tross for at Kvilt selv er litt overrasket over å ha stukket av som 2019s første ukevinner, har han nå ingen planer om å si seg fornøyd med det.

– Jeg vil selvsagt prøve å holde meg i toppen av listen og kunne godt tenke meg å vinne hovedpremien på 15.000 kroner i Forte Trønder, sier Kvilt.

Hver uke deler E24 ut hodetelefoner fra Sony til spilleren med best avkastning den siste uken, og spilleren som står igjen som vinner av hele spillet – altså best avkastning over fire uker – stikker av med 15.000 kroner i fondet Forte Trønder, levert av Forte Fondsforvaltning.

Kvilt som også investerer i aksjer privat har dog en litt annen strategi når han ikke spiller med Aksje-NMs lekepenger.

– Jeg tenker langsiktig og kjører safe på de store norske selskapene Orkla, Gjensidige og lignende når jeg skal investere mine egne penger. Et selskap som jeg har stor tro på fremover er Aker BP ettersom Johan Sverdrup åpner snart, forutsatt at oljeprisen vil holde seg sånn noenlunde.

Beste skole

I den interne ligaen mellom studenter i Norge er det etter den første uken laget «CIS» som består av studenter ved Cyberingeniørskolen ved Forsvarets høgskole som leder an.

Det er et stykke opp til Kvilts avkastning på nærmere 50 prosent, men 4,55 prosent i pluss er betydelig bedre enn både Hovedindeksen og OBX-indeksen på Oslo Børs, som endte opp henholdsvis 0,80 prosent og 1,04 prosent.

Har du et studentlag? Send oss en e-post med lagnavn, skole og kontaktperson.

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ukevinner i aksje-NM satset på Thinfilm: – Nå er det bare å kline til

  2. Nå starter Aksje-NM

  3. Bruktbilselger vant Aksje-NM: – Jeg brukte magefølelsen og kjørte «all in»

  4. Annonsørinnhold

  5. Aksje-NMs ukevinner Asif Hayat traff på Norwegian-opptur

  6. Snart går startskuddet for Aksje-NM 2020: Derfor kan det bli rekordår