Dansk skattekrav på 1,2 milliarder kroner mot Nordea

Danske skattemyndigheter har rettet et krav på rundt 1,2 milliarder norske kroner mot Nordea. Banken bekrefter å ha mottatt kravet.

  • NTB-TT-Ritzau
Publisert: Publisert:

Skattestyrelsen mener Nordea har feilaktig tilbakebetalt skatt på aksjeutbytte.

– Vi kan bekrefte at Skattestyrelsen har meddelt Nordea at skattemyndighetene vil stevne Nordea med krav om betaling av cirka 900 millioner kroner i forbindelse med den såkalte Hoopp-saken, sier sjefjurist Anders Holkmann Olsen i Nordea Danmark.

Hoopp er et canadisk pensjonsfond. Fondet har feilaktig fått tilbakebetalt penger som skulle ha kommet den danske statskassen til gode, mener skattemyndighetene.

Nordeas vurdering er at banken har overholdt sine forpliktelser og ikke bidratt til urettmessige refusjoner av utbytteskatt.

– I Nordea vil vi ikke medvirke til skatteunndragelse. Vi har løpende samarbeidet med myndighetene og stilt informasjon om saken til rådighet. Vi fortsetter selvsagt dialogen med myndighetene, sier Holkmann Olsen.

Danske skattemyndigheter mener at også SEB og Danske Bank har feilaktig betalt ut skatt som skulle ha kommet statskassen til gode. De tre bankene kan ha stått for urettmessige utbetalinger på til sammen 7,1 milliarder norske kroner til personer eller selskaper i perioden fra 2012 til 2015, ifølge danske skattemyndigheter.

SEB mener at banken har fulgt skattemyndighetenes retningslinjer. I en uttalelse fra Danske Bank heter det at banken «ikke har grunn til å tro» at man har begått feil.

Les også

Sjeføkonom tror norske renteøkninger kan være over

Les også

– Oljeprisoppgangen trumfer usikkerhet for kronekursen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nordea
  2. Bank

Flere artikler

  1. Danske Bank kan ha oppgitt feil opplysninger om kunders gjeld

  2. Danske Bank venter å betale tilbake 77 mill. i purregebyr

  3. Tangen fikk 335 millioner i skattesmell

  4. Tilsyn krever at Danske Bank tar større tap på coronarammede kunder

  5. Danske Bank skal ha krevd inn foreldet gjeld fra danske kunder i årevis