Citigroup skal ha overført åtte milliarder kroner ved en feil

Låneavdelingen til den amerikanske storbanken Citigroup Inc. skal ved et uhell ha overført 900 millioner dollar til kosmetikkgiganten Revlons kreditorer. Flere av mottakerne skal være motvillige til å tilbakebetale pengene.

Citigroup sa til kreditorene at det var skjedd en «administrativ feil.»
 • Caroline Grundekjøn
Publisert:

Feilen til Citigroup omtales som den største tabben Wall Street har sett på årevis av finansavisen Bloomberg, som omtaler saken lørdag.

Bakgrunnen for utbetalingen er tvisten mellom kreditorene til kosmetikkselskapet Revlon og Revlon. Citibank administrerte lånet og er også saksøkt av långiverne.

Kreditorene, som er Brigade Capital, HPS Investment og Symphony Asset Management, mener at Revlon brukte noen av de immaterielle rettighetene som er inkludert i sikkerheten i lånene sine for å sikre et nytt lån.

I et søksmål krevde kreditorene derfor at kosmetikkgiganten umiddelbart skulle tilbakebetale lånet, som skulle utløpe i 2023. På samme tid som långiverne fremmet søksmålet, ble 900 millioner dollar (tilsvarende åtte milliarder kroner) overført fra Citigroup til deres kontoer.

Les på E24+

Økonomihistoriker: – Jeg har ikke sett en lignende intern konflikt i Norges Bank før

Revlon har tidligere sagt at utlånsgruppen flere ganger har «brukt grunnløse beskyldninger i et forsøk på å berike seg selv», ifølge Bloomberg.

Selv om noen av pengene som er overført til kreditorene er tilbakebetalt til banken, skal flere av dem angivelig nekte å sende tilbake pengene, opplyser kilder til avisen.

– Investorene krevde å få tilbakebetalt lånet, og det har de nå fått. Fordi søksmålet også var rettet mot Citibank, er det uklart hvorfor noen av långiverne skulle ønske å overføre pengene tilbake, sier Phil Brendel, gjeldsekspert i Bloomberg Intelligence til Bloomberg.

Les på E24+

Ukens Investtech: Tre teknisk positive aksjer med bra oppside

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Citibank
 2. Lån

Flere artikler

 1. Kosmetikkgigant har klatret over 600 prosent på en drøy uke

 2. Betalt innhold

  Wall Streets smertefulle lærdommer fra 2020

 3. Regjeringen vil redde ONS med 21 millioner

 4. Betalt innhold

  Tar arrest i tomteinvestorens luksushytte

 5. Voice Norge har frivillig tilbakebetalt 20,9 millioner støttekroner