McSJEF: Årets amerikanske sjef

Han spiser på McDonald's hver eneste dag, og nå er han kåret til USAs beste sjef.

  • Christine Jensen
Publisert:

McDonald's-sjef Jim Skinner (63) stakk av med seieren da næringslivsnettstedet Marketwatch kåret årets amerikanske administrerende direktør torsdag.

Skinner beskrives som en snill mann som er kjapp i replikken og ikke redd for å dra en skrøne for sine venner og medarbeidere. Nettopp den egenskapen skal ifølge Marketwatch ha hjulpet ham til å få frem en begeistring blant de ansatte i selskapet, som er godt synlig på presentasjoner og andre tilstelninger.

En hamburger om dagen...

Skinner beskrives også som "en mann man godt kan starte en samtale med på den lokale puben eller golfbanen - eller nyte en dobbel cheeseburger sammen med til lunsj".

Hamburgere spiser han selvsagt hver eneste dag.

Les også: Tjener McDollars

63-åringen er fullblods McDonald's-mann. Han har tilbrakt nesten halve sitt voksne liv i selskapet og har innehatt nesten alle mulige posisjoner i burgerkjeden. Den første McDonalds-jobben fikk han som trainee i en avdeling i Carpentersville, Illinois.

- Her er en mann som har gjort alt i selskapet og som forstår alt - alt fra servitørenes standpunkt og opp gjennom hele organisasjonen. Han er en av dem, uttaler Andy McKenna, styrelder og eks-McDonald's-sjef til Marketwatch.

- Du får det du ser, sa Skinner om seg selv i et intervju for kort tid siden. - Jeg er stolt av det faktum at jeg er den samme mannen som gikk inn i jobben. Jeg har ikke forandret meg det grann.

Rekordomsetning

Skinner har ledet selskapet til fortsatt suksess. Bare i år ser det ut som McDonald's klarer et nettoresultat på svimlende 19 milliarder kroner. Det er i så fall en vekst på over 12,7 prosent etter en rekordomsetning på 126 milliarder kroner.

Les også: Verdens mest verdifulle merker

Skinner var nominert til den samme prisen for to år siden og er den eneste lederen som har vært nominert to ganger.

De andre nominerte til årets administrerende direktør var Pepsis Indra Nooyi, First Solars Michael Ahearn, MGM Mirages Terri Lanni og Amazons Jeff Bezos.

Leserne mener noe annet

Marketwatch presenterer samtidig en egen kåring der leserne har stemt frem sin favoritt. Her er det Apple-sjef Steve Jobs som kåres til vinner. Og blant lesernes nominerte var Microsofts Steve Ballmer, Ciscos John Chambers, Hewlett-Packards Mark Hurd og Googles Eric Schmidt.

Verste sjef

En tredje kåring lister opp USAs verste toppsjefer. Her er det styrelder Eddie Lampert i selskapet Sears Holdings som topper - blant annet fordi han er mannen bak alle beslutninger i selskapet og ikke lar administrerende direktør Aylwin Lewis ta disse beslutingene. Les om kåringen her.

Nominerte Chuck Prince, tidligere sjef for Citigroup, ble diskvalifisert etter at han mistet jobben i selskapet som har vært innblandet i Terra-skandalen.

Publisert:

Flere artikler

  1. Big Mac pensjonerer seg

  2. Omsetningsrekord for McDonald's

  3. Betalt innhold

    Han er årets personlighet i oljen

  4. Han er Årets ledertalent 2012

  5. Opptur og rekordpå Wall Street