De beste restaurantene

Skal du på gourmetrestaurant? Her får du alle anmeldelsene til Eggen og Nygårdshaug.

  • E24
Publisert:

Forfatterne Torgrim Eggen og Gert Nygårdshaug har siden i fjor besøkt noen av Norges beste restauranter for E24 og Peppernet .

Før du bestemmer deg for hvilken restaurant du velger deg, vil du kanskje lese hva anmelderne legger til grunn i anmeldernes manifest.

Her presenterer vi dem etter antall stjerner, hvor fire stjerner er maks og null stjerner dårligst. Ved å klikke på de røde titlene kan du komme inn å se hele anmeldelsene til restauranten.

Fire stjerner: Et fantastisk spisested. Maten er fabelaktig, vinkjelleren full av juveler, betjeningen kunnskapsrik og dyktig, og denne kvelden klaffet absolutt alt. Dette må du oppleve hvis du har råd.

Ingen restauranter har fått fire stjerner.

Tre stjerner: En meget god restaurant. Mat, vin, service - alt holder høy internasjonal klasse. Stedet har dessuten originale ideer og et markant særpreg. For større anledninger. "

"Jeg tror"

Credo Restaurant & Bar i Trondheim: "Restaurant nord for Dovrefjell? Spør hvilken blasert Osloværing som helst: det er Credo i Trondheim. Credo er så bra at man kunne vurdere å flytte hit."

"Svunne tiders sødme"

Restaurant Statholdergaarden i Oslo: "Den nigerianske piken som tilbyr sine tjenester like utenfor kan sikkert konkurrere på pris, men aldri i verden på innhold".

"En garde!"

Brasserie France i Oslo: "Du trenger ikke dra så langt for å komme til Frankrike. Om du skrår inn fra Egertorget i Oslo, noen meter inn i Øvre Slottsgate, er du der. Du kommer ikke nærmere Frankrike i Norge enn du gjør på Brasserie France".

"Dialektisk eleganse"

Restaurant Bagatelle i Oslo: "Med den aller største ærefrykt gjør Eggen og Nygårdshaug sin entre - gjennom det vinrøde inngangspartiet i Bygdøy Alle 3".

To stjerner: Et godt spisested. I denne klassen finner du både upretensiøse aktører som gjør det de kan med glans, og de svært pretensiøse som bare nesten får det til.

"Dampende retorikk"

N.B. Sørensens Dampskibsexpedition i Stavanger: "Kjempegodt, sier vi i kor til damen. Og jammen blir ikke hykleriet belønnet med litt førstehjelp: en hvilerett type "trou normand" som er en sorbet på grønne epler med mye og god limesyre i."

"Hvit italiener"

Baltazar Ristorante & Enoteca i Oslo: "Dette er så langt du kan komme fra den typiske italienske turistfella med rødrutete duker, stearinlys i chiantiflasker med bast (hvis de ennå fins) og meterhøye pepperkverner. "

"Gåselever og geometri"

Restaurant Oscarsgate i Oslo: "Det er idet Eggen mediterer over en rettvinklet trekant av filodeig, der det er innbakt enda en dose fet, syndig foie gras, under hypotenusen så å si, at han bemerker: Min datter Sofie på ett år hadde elsket dette kjøkkenet."

"Seks bord"

Colonialen i Bergen: "Det hadde kommet oss for øret, at det i Bergen skulle finnes et knøttlite, men særdeles eksklusivt spisested som gikk under navnet Colonialen, der man lang tid i forveien måtte ordne bordbestilling om man ønsket å avnyte stedets godsaker".

En stjerne: En OK restaurant. Du feirer ikke bryllupsdagen her, men overtidsmiddag går utmerket. Her må du regne med en del slurv.

"Gjerrigknarkens trøst"

Arakataka i Oslo: "... låter det ikke litt som en maskingeværsalve i et tegneserieblad? En noe urovekkende tanke når man sitter og spiser bak store vinduer ut mot gata".

"Rått parti"

Alex sushi i Oslo: "God sushi er aldri billig, sier japanerne. OK, men hvor god kan den dyreste bli?"

"Harry kuvert?"

Ekebergrestauranten i Oslo: "Et av Europas fremste funkis-byggverk, tegnet av arkitekten Lars Backer og ferdigstilt i 1929 ligger vakkert plassert høyt oppe i åsen over Gamlebyen".

"Ingen kunst"

Brasserie Bølgen og Moi på Høvikodden: "Det ser ut til at restaurantimperiet Bølgen & Moi er på hell".

Null stjerner: Et spisested som ikke utmerker seg på noe vis, annet enn ved sin fullkomne anonymitet og hjelpeløshet. Eller: et sted vi hadde ventet mye bedre fra.

"Store øyne"

Annen Etage i Hotel Continental: "Stedet hadde nemlig vært stengt siden juni, etter at investoren Petter Stordalen i kompaniskap med Ole-Johnny Eikefjord, tidligere kjøkkensjef på Continental og nå chef på kvalitetsrestauranten Eik, fikk fullmakt av konsernsjef Elisabeth Brochmann til å skape et mer ”tidsriktig konsept”."

"Briskeby blues"

Bølgen & Moi på Briskeby: "Dette mente kollegene Eggen og Nygårdshaug som fulle av velvillighet ønsket å gi B&M oppreisning fra en noe lunken opplevelse fra brasseriet på Høvikodden tidligere".

"Markveiens grøde"

Markveien Mat & Vinhus i Oslo: "Så, siden livet er for kort til å pimpe umoden vin til middelmådig mat og sure miner, tar vi heller kaffen og en lekker grappa di moscato hos naboen, den gode tarmdoktor. Der trives vi stadig best".

"Kosmopolitisk fantasi"

Cosmopolitan Gourmet Restaurant på Kielfergen: "Kollegene hadde selvfølgelig et ærend i Kiel som enkelt lot seg kombinere med en rimelig svipptur der også luksusbåtens påståtte eksklusive kjøkken kunne testes".

"Furten mat"

Glass Brasserie & Bar i Drammen: "Det måtte en smule overtalelse til for å få lokket Eggen til Drammen, men Nygårdshaug insisterte".

Publisert:

Flere artikler

  1. ANMELDER-BOIKOTT: Michelin-restauranter dropper boikott

  2. To nye norske stjerner i Michelin-guiden

  3. Victors tap

  4. Myke puter

  5. Miserere nobis