Elon Musk har økt formuen med 125 milliarder

Etter at Panasonic mandag leverte en kvartalsrapport som var langt bedre enn ventet grunnet samarbeidet med Tesla, kunne Elon Musk se aksjekursen stige til værs.

Publisert: Publisert:

Tesla-aksjen steg 20 prosent mandag. Aksjeoppgangen tiltok utover dagen, og kursen endte opp 19,89 prosent til 780 dollar. Det verdsetter selskapet til 141 milliarder dollar.

For Elon Musk fører de fem siste ukenes oppgang på 86 prosent til en verdiøkning på 13,5 milliarder dollar, tilsvarende 125 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

Musk, kjent for sine lystige Twitter-statuser sendte mandag ut en noe kryptisk melding, med referanse til børsoppgangen.

Les også

Teslas markedsverdi passerer 100 milliarder dollar

Lukrativ bonusordning

Etter å ha startet 2020 som en 35. plass på listen over verdens rikeste, er han nå nummer 22 med en formue på 41 milliarder dollar, tilsvarende 380 milliarder kroner.

Dersom Musk klarer å nå resultatmålene, som medfører mer enn en firedobling av Teslas markedsverdi, kan han hente inn mer enn 50 milliarder dollar, tilsvarende 463 milliarder kroner. I mellomtiden, får han ingen lønn, skriver nyhetsbyrået videre.

Bonusordningen ble godkjent av aksjonærene i 2018. Styret i Tesla mente bonusplanen kunne gi økt verdi for aksjonærene selv om Musk ikke klarte å nå alle målene, samt at den sørger for at Musk er motivert og blir i selskapet.

Aksjonærrådgiverne Glass Lewis og ISS advarte aksjonærene mot å godta pakken, og mente den blant annet ville vanne ut de eksisterende eierne.

– Elon Musks lønnsmuligheter er hinsides mulighetene til nesten enhver toppsjef i de største og mest lønnsomme børsnoterte selskapene, skrev ISS i advarselen.

Les på E24+

Les også (+): Metallet som skaper hodebry for Tesla og leverandører av elbilbatterier

Panasonic-tall førte til byks

Aksjehoppet kommer etter at Panasonic leverte den første kvartalsrapporten etter samarbeid med Tesla, som kom etter flere år med produksjonstrøbbel og utsettelser.

– Vi forsøker å ta igjen ettersom Tesla raskt ekspanderer produksjonen, sa finansdirektøren i Panasonic, Hirokazu Umeda, i forbindelse med kvartalsrapporten.

– Høyere produksjonsvolum hjelper å holde de materielle kostnadene nede, og minske tapene, la han til.

Elbilaksjen har mer enn doblet seg de siste tre månedene og gitt de såkalte shorterne, som vedder på kursfall, store tap. Så langt i år er papirtapene på 7,4 milliarder dollar, eller over 68 milliarder kroner.

Publisert:
Gå til e24.no