SER HÅP FOR AKSJER: - Vi nærmer oss børsens bunn

Fondsforvalter frykter ikke dårlige nyheter fra USA.

Publisert:

En rekke elendige nyheter og fjerdekvartalsresultater fra USA var med å senke verdens børser mandag. Ikke alle er enige at aksjemarkedene fortsatt burde reagere så kraftig på selskaps-spesifikke nyheter fra utlandet.

- Dårlige nyheter fra fjerdekvartal 2008 bør ikke komme som en overraskelse for noen, sier fondsforvalter Hans Thrane Nielsen i Storebrand Kapitalforvaltning til E24.

Dow Jones-indeksen falt til sitt laveste nivå siden 1997 og den amerikanske forsikringsgiganten AIG noterte tidenes største kvartalstap på 61 milliarder dollar (rundt 430 milliarder kroner eller et kvart oljefond).

Les mer:

- Bunnen ligger på 200 prosent

- Enkelte banker og forsikringsselskaper har tatt risiko på enorme nivåer, og man bør stille spørsmålstegn ved hvordan myndighetene kan ha tillatt dette, sier Thrane Nielsen og legger til:

- Leser man kvartalsrapportene fra RBS (Royal Bank of Scotland) og Citigroup ser man at det er tap på det meste du kan tape penger på.

Han mener likevel det meste er priset inn på Oslo Børs og at hovedindeksen nærmer seg bunnen.

- Jeg anbefaler å investere nå, og tror hovedindeksen vil bunne ut rundt 200 poeng, så vi er på eller nære bunnen nå, sier Thrane Nielsen.

Følg hovedindeksen minutt for minutt på E24 Børs

- USA og Europa bør ikke påvirke

Lederen for Storebrands forvaltning av norske aksjer sier investorene på børsen bør vektlegge de nære ting.

- Når det gjelder Oslo Børs bør ikke fjerdekvartalsresultater fra USA og Europa påvirke så mye. Langt viktigere for Oslo Børs er nyhetene om riggkontrakter til Vantage Drilling med ONGC og Petrobras og installasjonskontrakten til Subsea 7 med Petrobras, sier Thrane Nielsen.

Les mer:

Nærings- og handelsdepartementet og folketrygdfondet har i lengre tid hamstret stort i børslokomotivet StatoilHydro. Storebrand-forvalteren mener det ikke nødvendigvis har holdt kursen kunstig høy.

- Ifølge våre valueringsmodeller er ikke StatoilHydro nevneverdig overpriset i forhold til oljesektoren i Norge og internasjonalt til tross for at staten og folketrygdfondet har kjøpt seg kraftig opp de siste månedene og ukene.

Den norske rabatten

Det er andre selskaper som ser billigere ut på børsen.

- Selskaper som Telenor

OSE

TEL

, Orkla

OSE

ORK

, DnB Nor

OSE

DNBNOR

og Yara

OSE

YAR

er priset med en liten rabatt. Det er den vanlige norske rabatten, sammenlignet med det amerikanske og europeiske markedet, sier Thrane Nielsen.

Les også:

Han vil ikke gå nærmere inn på enkeltselskaper han synes ser billige ut.

- Jeg vil ikke anbefale enkeltaksjer på Oslo Børs men jeg ønsker alle kunder velkommen til Storebrands fond, som har gitt konsistent meravkastning over tid, sier Thrane Nielsen til E24.

Les også:

Flere nyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om