Investorenes aksjekjøp

Skorstad-kompanjong kaster seg inn i veddemål mot kriserederi

Aksjeplukker Ketil Skorstad har gjennom åtte måneder økt veddemålet sitt mot Solstad Offshore-aksjen. Nå følger også «Tigergutt»-kompanjongen Guttorm Bjerke etter.

Supplyrederiet Solstad Offshore har negativ egenkapital etter større nedskrivninger av skipsverdier i fjor.

Halvard Alvik / NTB scanpix
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Veddemålene mot det kriserammede offshorerederiet Solstad Offshore har økt i takt med at forhandlingene med kreditorene, som er ventet å resultere i «en omfattende restrukturering av balansen», drøyer.

Investorer som den tidligere aksjemegleren Ketil Skorstad og duoen Fredrik Sneve og Tom Hagen har jekket opp sine shortposisjoner gjennom høsten.

Nå har også mindre profilerte investorer valgt å sette pengene sine på at den skadeskutte Solstad-aksjen skal falle videre.

Les også

Profilerte investorer fortsetter å øke veddemålene mot kriserederi

Følger etter

Guttorm Bjerke (42) står denne uken for første gang oppført som shorter med 1,65 millioner aksjer, ifølge Finanstilsynets register, som viser posisjoner over 0,5 prosent av et selskap.

Det er ikke kjent om hele posisjonen er inngått nå, eller om han også tidligere har shortet Solstad-aksjer.

Bjerke er blant annet styreleder i investeringsselskapet Tigergutt Invest, som han og Ketil Skorstad eier halvparten av hver.

Skorstad var den første i år til å dukke opp med en shortposisjon på over 0,5 prosent av Solstad Offshores utestående aksjer. Han startet i slutten av mars med 1,75 millioner aksjer, mens dette nå er økt til 9,51 millioner aksjer.

I perioden er Solstad-aksjen ned rundt 50 prosent.

Bjerke shorter aksjene gjennom investeringsselskapet Guttis as. Han er også sjef i Bergskogen Eiendom.

Les også

Langt svakere børsår for Ketil Skorstad i fjor

Investerer på Oslo Børs sammen

Sammen var de to gjennom Tigergutt Invest, som ble opprettet i 2016, ved årsskiftet investert i Oslo Børs-noterte selskaper som Solon Eiendom, oljeselskapet Panoro Energy og fingersensorselskapet Idex.

Bjerke står i ligningen for fjoråret oppført med en inntekt på 9,5 millioner kroner og en formue på 15,5 millioner kroner. Skorstad hadde en inntekt på 8,3 millioner kroner og en formue på 238 millioner kroner.

Skorstad ble omtalt da han som megler på 1990-tallet herjet og tjente stort for arbeidsgiverne sine. Han bommet imidlertid da it-boblen sprakk og måtte slutte som megler. I 2007 startet han å forvalte egne midler.

Sist uke dukket også GC Rieber-styremedlem Trygve Bruland opp i Finanstilsynets register gjennom investeringsselskapet Cosimo as med en eksponering på 1,7 millioner aksjer.

Solstad Offshore-aksjen er så langt i år ned 48 prosent på Oslo Børs til kurs 89 øre.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Ketil Skorstad
 3. Solstad Offshore
 4. Oslo Børs
 5. Offshore

Flere artikler

 1. Profilerte investorer fortsetter å øke veddemålene mot kriserederi

 2. Ketil Skorstad shorter Kongsberg Automotive

 3. Spetalen avslutter hydrogen-short etter børsras

 4. Investorduo har tjent millioner på Børsens mest pressede offshorerederier

 5. Børsknekk for norske elbilladere i mai: Spetalen med fulltreff