Børsraketten Quantafuel vil hente 600 millioner kroner

Emisjonsmeldingen kom minutter etter at den grønne aksjen dundret ned på Oslo Børs. – Børsen får se på det, sier toppsjefen.

Quantafuel ble notert på Merkur Market i februar i år.

Audun Braastad
 • Martin Hagh Høgseth
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Den grønne børsraketten Quantafuel varsler torsdag ettermiddag at det vil hente rundt 600 millioner kroner i en såkalt rettet emisjon.

Pengene skal benyttes til å investere i fremtidig ekspansjon og utbygging av nye fabrikker, opplyser selskapet.

Selskapet henviser til at det før børsåpning varslet at det skal utrede muligheten for bygging av to storskala produksjonsanlegg i Amsterdam og Antwerpen.

Les på E24+

Børskommentar: Det lukter faktisk av Quantafuel-emisjonen

Samtidig ønsker storeieren Tor Dagfinn Veen gjennom selskapet T.D. Veen AS å selge aksjer. Det samme vil flere ledende ansatte. Blant dem finner man toppsjef Kjetil Bøhn som vil selge hver femte aksje.

 • Tor Dagfinn Veen og hans familie vil gjennom T.D. Veen vil selge inntil én million aksjer – eier før salget 5,23 millioner aksjer
 • Toppsjef Kjetil Bøhn, vil selge inntil 900.000 aksjer – eier gjennom KB Management AS 4,57 millioner aksjer
 • Styreleder Svein Oscar Spieler, vil selge inntil 300.000 aksjer – kontrollerer til sammen 1.883.600 gjennom SOS Shipping AS og privat
 • Strategidirektør Thomas Steenbuch Tharaldsen, selger opptil 300.000 aksjer

Nyheten fra selskapet kommer kort tid etter at Oslo Børs stengte torsdag. Etter at selskapet hadde steget nær 20 prosent på det meste i løpet av dagen, forduftet hele oppgangen i løpet av de siste 45 minuttene av handelsdagen.

– Børsen får se på det

Quantafuel-ledelsen understreker overfor E24 at de har lagt merke til kursutviklingen og notert seg den.

– Jeg ser jo hva som har skjedd, men vet ikke hva det er. Det er ikke så vanskelig å se hvordan den har gått, sier Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn.

– Ser du noen naturlige forklaringer til kursfallet?

– Nei, vi har ikke sluppet noen meldinger, men det er noe Børsen får se på. Jeg vet ikke hvorfor, sier Quantafuel-sjefen.

– Kan dere være sikker på at det ikke var noen med innsideinformasjon om emisjonen som solgte aksjer i timen før meldingen kom?

– Vi har «top of the line»-tilretteleggere og advokater, og det er ingen mistanke om det i det miljøet, sier finansdirektør Kristian Flaten.

Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs vil ikke kommentere kursbevegelsen i forkant av meldingen, men svarer på generelt grunnlag:

– Vår markedsovervåkning ser alltid rutinemessig på handelsmønstre i forkant av viktige meldinger.

Oslo Børs kommenterer ikke eventuelle funn som gjøres. Dersom de fatter mistanke om brudd på verdipapirlovens bestemmelser, så er det Finanstilsynet som ser nærmere på saken og vurderer det.

Les også

Anleggene i Nederland og Belgia skal ifølge selskapet kunne resirkulere rundt 100.000 tonn plastavfall hver til oljeprodukter

Har steget 189 prosent

Quantafuel kommer også med en oppdatering rundt produksjonen på det danske anlegget som åpnet tirsdag. Fabrikken klarte gjennom den første dagen å produsere 1.000 liter av «høykvalitets» væske fra plastavfall. Kvaliteten på væsken opplyser å være «innenfor forventet område».

– Vi er veldig fornøyd med å kunne drive kontinuerlig drift i lengre perioder og at produktene som produseres er i tråd med våre forventninger, men forventer selvfølgelig at det i perioden som kommer vil være variasjoner i både mengde og kvalitet, sier Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn.

Utviklingen for aksjen har vært forholdsvis eksplosiv den siste tiden. Den siste måneden har Quantafuel steget 189 prosent på Børsen.

Selskapet har ved børsdagens slutt en markedsverdi på 9,17 milliarder kroner.

Meldingen fra selskapet
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Quantafuel
 2. Aksjelive

Flere artikler

 1. Quantafuel-direktør solgte alle aksjene for å betale gjeld

 2. Quantafuel-innsidere har dumpet aksjer for 182 millioner

 3. Børsraketten fortsetter oppturen

 4. Betalt innhold

  Side 6 i Quantafuels presentasjon viser selskapets trusler og muligheter

 5. Betalt innhold

  Dette ville Quantafuel-sjefen investert én million kroner i