Børsdagen

Aksjer med millionrabatt til Volue-ledelsen: Har papirgevinst på 40 prosent

Første børsdag endte i rødt for teknologiselskapet Volue. Toppene i børsnykommeren har likevel en papirgevinst på 10 millioner på sine aksjeavtaler.

RINGER I BØRSBJELLEN: Volue-sjef Trond Straume.

Thomas Brun
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Investorene i det grønne teknologiselskapet Volue måtte se kursen falle første handelsdag, men for toppledelsen ligger det fortsatt an til positiv avkastning.

Fem Volue-direktører og et styremedlem har inngått avtaler om å kjøpe til sammen 1,17 millioner aksjer med 30 prosent rabatt, i henhold til et incentivprogram som styret har besluttet.

Det viser et noteringsdokument publisert før helgen.

 • Mens aksjeprisen var 32 kroner i emisjonen før noteringen får ledelsen en rabattert pris på 22,40 kroner. Mandag ettermiddag falt Volue-aksjen til 31 kroner.
 • Aksjene som toppledelsen får kjøpe for 26,2 millioner kroner, har dermed en markedsverdi på 36,2 millioner kroner. Det gir en papirgevinst nærmere 40 prosent i aksjeavtalene, eller 10 millioner kroner.

Volue vil i tillegg tilby lånefinansiering av aksjekjøpene, opp til 75 prosent av kjøpsprisen, som blir sikret med pant i aksjene.

Direktørene har imidlertid ikke muligheten til å realisere gevinsten med det første. I avtalen har de nemlig bundet seg til å sitte med aksjene i minst tre år.

Les også

Pangstart for nykommer på positiv Oslo Børs

– Må ta del i verdiskapningen

– Vi antar at det vil være verdiskapende for selskapet og for aksjonærene. Det er flinke folk, og det er konkurranse om gode ressurser. Det at de har «skin in the game» tror jeg er lurt, sier styreleder Ørjan Svanevik om aksjeordningen.

– Denne gjengen er ettertraktet. Det er klart at de må ta del i verdiskapningen – ambisjonene fremover er store på hva de skal levere av vekst, legger han til.

Les også

Dette er topp ti «lottoaksjer» på Oslo Børs

Volue-sjef Trond Straume er den i toppledelsen som satser mest. Han har inngått avtale om å kjøpe drøyt 535.000 aksjer. Med aksjeprisen på 22,40 kroner kjøper han for 12 millioner kroner, hvilket gir en foreløpig papirgevinst i avtalen på 4,6 millioner kroner.

Straume sier at han har stor tro på selskapet. Han peker på at den årlige omsetningen er på over 800 millioner kroner og mener det er gode vekstmuligheter i tiden fremover.

– Som langsiktig investor tror vi på en bra reise. Det er derfor jeg ønsker å investere i selskapet, sier han.

Les også

Dette kan bli den neste grønne børsbølgen

Grønn børsbølge

Volue ble notert på markedsplassen Merkur Market mandag etter at selskapet hentet 500 millioner kroner i friske penger fra flere fond og investeringsselskaper.

Eieren Arendals Fossekompani solgte seg i tillegg ned for 500 millioner kroner og blir sittende med 77,4 prosent eierandel.

Arendals Fossekompani har skilt ut de fire selskapene Powel, Scanmatic, Markedskraft og Wattsight og samlet disse i Volue.

Virksomheten leverer blant annet programvare og teknologitjenester innen energi, strømnett og infrastruktur og skal bidra i det grønne skiftet.

– Vi tror det er meget gode muligheter for videre vekst i de markedene hvor vi opererer i dag. Vi er i Europa i et av markedssegmentene og i Norden i de tre andre. Vi tror det er bra vekstmuligheter i Europa og vi tror på en videre ekspansjon i Amerika over tid, sier Straume.

Volue føyer seg inn i en etter hvert lang rekke av nykommere på børsen. 32 nye selskaper har blitt notert i år, det høyeste antallet siden finanskrisen, og flere er på vei.

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Volue
 3. Aksjer
 4. Merkur Market
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Andreas Hofstad med toppliste-comeback på børs – satser grønt

 2. Oslo Børs i pluss - Røkkes børsrakett opp 52 prosent

 3. Oslo Børs avslutter svakt opp – kraftig oppgang for Havyard

 4. Annonsørinnhold

 5. Fosser inn i laksebransjen: Kjøper tallknusere fra Kristiansund

 6. Solid papirgevinst for Hydrogenpro-eier: – Det er jo over all forventning