Ramm ut mot Arctic: – Den dårligste premien jeg noensinne har sett

I et innlegg på Instagram harselerer komiker Morten Ramm med Arctics premier i en Instagram-konkurranse: Tre capser – med selskapets logo.

Komiker Morten Ramm kritiserer Arctic for å dele ut dårlige premier.

Marit Hommedal / NTB
 • Ine Schwebs
Publisert:

«Arctic drar inn nærmere en milliard i året, og i deres Arctic asset management har de hyret på profiler som tjener titalls millioner av kroner i året,» skriver Ramm i et innlegg på Instagram.

Ramms tekst står sammen med en skjermdump fra det som later til å være Arctics egen konkurranseutlysning. Det skal være mulig å vinne en Arctic-cap hvis man liker bildet og tagger en venn.

Bildet som skal ha blitt postet til Arctic Asset Management sin Instagramprofil, @arcticfunds, er ikke å finne på kontoen onsdag formiddag.

Arctic Asset Management bekrefter at de har hatt en konkurranse, og at denne nå er avsluttet. Ifølge selskapet er capsene signert av idrettsprofilene.

Skjermdumpen postet av Ramm viser tre høyprofilerte, smilende Arctic-ambassadører i ovennevnte cap: Tennisspiller Casper Ruud, hockeyspiller Mats Zuccarello og fotballstjernen Erling Haaland.

« ... nå vil de [Arctic red.anm.] gi deg noe ekstra også, og for å vise at de setter pris på følgerne sine, så gir de nå ikke bare bort én cap, ikke to, men de dæljer til med HELE tre capser til en som følger dem på Instagram, og tagger en venn,» skriver Ramm videre.

– Det er rett og slett den dårligste premien jeg har sett på Instagram noensinne, og fra et så stort selskap. Det er sånt som gis ut gratis siste dagen på Norway Cup, sier Ramm i en kommentar til E24.

– Unner gutta de ekstra kronene

Det er også noe han harselerer med i Instagram-innlegget:

«De som tagger en venn i kommentarfeltet her, får muligheten til å vinne en halv pakke dassruller jeg har igjen fra en svær ladning jeg kjøpte av en russebuss her i våres, som er litt for rue i papiret etter min smak. Så den kan dere dele med to venner, men ikke nok med det, jeg slenger også inn noen capser fra Rema 1000 som jeg har liggende også, som jeg fikk på Norway Cup-kamp for et par år siden av Vidar Riseth, så da får dere en som er lik som jeg har i skuffen her. Mats har også en sånn, så tagg i vei, folkens».

Hockeyspiller Mats Zuccarello er en god venn av Ramm. Komikeren understreker at innlegget ikke er et stikk rettet mot ambassadørene.

– Jeg er utrolig stolt av Mats og unner alle gutta de ekstra kronene, om de så må gå med Arctic-cap hele sommeren, sier Ramm.

– Hva tenker du om at et så stort selskap bruker disse profilene for å tiltrekke seg oppmerksomhet?

– Å ha ambassadører på et team er helt vanlig, det har jo alle nå, det tenker jeg ikke så mye på, sier Ramm, som legger til at innlegget på Instagram er «mest kødd».

– Ment som en hyggelig gest

Administrerende direktør, Lisbeth Gyland, i Arctic Asset Management skriver til E24 at konkurransen fikk «solid oppmerksomhet» etter «god hjelp fra Morten Ramm».

– Konkurransen er avsluttet, vinneren er kåret og han vil motta de signerte capsene i posten i løpet av kort tid, skriver hun i en SMS.

Hun ser imidlertid ikke ut til å være helt enig i komikerens kritikk.

– Vi i Arctic er stolte av våre ambassadører, og det er mange som setter pris på en effekt signert av noen av Norges fremste idrettsutøvere. Dette var ment som en hyggelig gest med ønske om en god sommer, skriver hun videre.

Agenten til Casper Ruud, Venke Aure, vil ikke uttale seg om Ramm sitt utspill.

– Jeg har ingen kommentar til dette. Arctic er Caspers hovedsponsor, de er fantastiske, og det er vi veldig stolte av, sier Aure.

Hun vil ikke oppgi hva sponsoravtalen med Arctic innebærer.

Heller ikke Zuccarello-agent Kevin Skabo vil kommentere saken.

Det har ikke lykkes E24 å få en kommentar fra Haalands agent og far, Alfie Haaland, i forbindelse med denne saken.

VG er majoritetseier av E24. Managementselskapet til Morten Ramm er MaxSocial, som er heleid av VGTV AS. E24s redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Morten Ramm
 2. Instagram
 3. Mats Zuccarello
 4. Arctic
 5. Arctic Securities

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Tekgigantenes ustoppelige vekst: Dette spår analytikerne videre

 2. Zucca og Juventus-stjerne skyter inn millioner i Trøims e-sportsatsing

 3. Oppdrettsgiganten Salmar henter 2,7 milliarder i frisk kapital

 4. Betalt innhold

  Dette er selskapene på børsen som vil bekjempe corona

 5. Knallresultat for Arctic Securities i 2020