Børsdagen

Oljeoppgang på Oslo Børs

Børsen steg mer og mer i løpet av dagen. Seadrill falt kraftig etter at avtalen med kreditorene om betalingsutsettelse utløp i helgen.

OLJEPRISEN SNUDDE: Prisen på ett fat olje falt i natt, men nå stiger oljeprisen.

Lise Åserud
 • Tyra Kristiansen Stave
 • Martin Hagh Høgseth
 • Eivind Bøe
Publisert:

Etter en vinglete morgen stabiliserte seg på pluss-siden i løpet av formiddagen, før Hovedindeksen fortsatte oppover i ettermiddag.

Ved stengetid var Hovedindeksen opp 1,44 prosent til 823,55 poeng.

Equinor, som har mandag har fått ny toppsjef, bidro mest til oppgangen på indeksen. Oljeselskapets aksje klatret 3,46 prosent. Aker BP steg samtidig 3,67 prosent, tross at aksjen fra mandag går eksklusiv utbytte.

Oppgangen i oljeaksjene kom etter at oljeprisen har steget rundt enn to dollar fra de laveste nivåene i natt. I skrivende stund koster et fat Nordsjøolje 38,32 dollar fatet.

Les også

Equinor vil bli klimanøytralt innen 2050

Seadrill faller etter utløpt avtale

Nel var nest mest omsatt med en oppgang på 0,66 prosent. DNB-aksjen klatret samtidig 2,29 prosent, mens gjødselprodusenten Yara var opp 2,05 prosent.

Seadrills avtale med kreditorene om betalingsutsettelse har utløpt, meldte selskapet i helgen. Dermed kan kreditorene fritt erklære mislighold i selskapet når Seadrill ikke betaler rente og charterleie. Aksjen var ned over 20 prosent ved børsåpning, hentet deretter inn noe av fallet, før aksjen gikk ned igjen. Kursen var ved stenging ned 20,25 prosent.

På motsatt side steg Induct 18,75 prosent etter at selskapet har gjennomført et pilotprosjekt med Portsmouth Hospital NHS Trust. Denne har gått bra og på bakgrunn av dette vil sykehuset bruke løsningen for å registrere og håndtere porteføljen av pasienter i pasientforløp i løpet av fjerde kvartal.

Les på E24+

Biden kan få den svake dollaren Trump aldri fikk (+)

Global oppgang etter urolig uke

Etter forrige uke er det oppgang over store deler av verden. De asiatiske børsene steg i natt etter at optimismen i kinesisk industri var overraskende sterk.

Også i store deler av Europa er det oppgang. Den brede paneuropeiske Stoxx Europe 600-indeksen er i skrivende stund opp rundt 1,6 prosent.

Frankfurt-børsen stiger 2,11 prosent etter en svært tung uke forrige uke. Wall Street stiger i tidlig handel.

Verdens markeder venter nå spent på tirsdagens presidentvalg i USA. Joe Biden leder fortsatt komfortabelt på meningsmålingene, men fortsatt anses vinnersjansen til Donald Trump til å være rundt ti prosent, ifølge FiveThirtyEight.

Seadrills avtale om betalingsutsettelse har utløpt
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Hovedindeksen OSEBX
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Nok en rekord på Oslo Børs - Norwegian kraftig opp

 2. Oslo Børs med beste dag siden mars

 3. Solid start på uken for Oslo Børs

 4. Annonsørinnhold

 5. Lakseopptur og oljeprishopp løftet Hovedindeksen over 1.000

 6. Oslo Børs steg etter vaksinenyheter