To norske Norwegian-selskaper søker konkursbeskyttelse

De norske datterselskapene for piloter og kabinansatte i flyselskapet har bedt Asker og Bærum tingrett om å åpne rekonstruksjonsforhandlinger.

Publisert:

De to selskapene som nå innlemmes i rekonstruksjonsforhandlingene er Norwegian Pilot Services Norway og Norwegian Cabin Services Norway, som begge er heleid av Norwegian, skriver selskapet i en pressemelding.

– Målet med rekonstruksjonsprosessen er å komme ut av krisen som et sterkere selskap med redusert gjeld. Styrene i de to datterselskapene har sett det som formålstjenlig at de har den samme beskyttelsen som morselskapet, sier Norwegian-sjef Jacob Schram i meldingen.

Selskapet understreker at nyheten ikke påvirker ansettelsesvilkårene til ansatte, og at lønn og andre betingelser løper som normalt. Det påvirker heller ikke permitteringene selskapene har gjort.

Driften av flyselskapet vil også fortsette som normalt.

Les på E24+

Hvis Norwegian-aksjen er riktig priset, skal Flyr-aksjen fly høyt

Leasingselskap positiv

Nyheten kommer samtidig som det avholdes en høring i den irske domstolen i saken knyttet til konkursbeskyttelsen i landet.

Der har det kommet frem at leasingselskapet Aercap nå ikke protesterer på restruktureringsforslaget. Advokat Rossa Fanning, som representerer leasingselskapet understreket at det fortsatt har innvendinger.

– Innvendingene våre går mer på rekkefølgen, ikke på substansen, sa Fanning.

Det pågår nå også «avanserte forhandlinger» med flere aktører, kunne Norwegians advokat Brian Kennedy avsløre.

En av disse långiverne er Rolls-Royce. Flymotorprodusentens advokat Jon Breslin uttalte at det var god fremdrift i forhandlingene, og at de «kan komme til enighet» i løpet av dagen i dag, tirsdag.

Også flyprodusenten Airbus nærmer seg en avtale med Norwegian. Denne avtalen kan være på plass til et nytt rettsmøte onsdag, ifølge Kennedy.

Les også

Norwegian oppgraderer kreditorreisen for Iselin Nybø

Endret tilbud

Like før helgen ga Norwegian et siste tilbud, der betingelser for det såkalte hybridlånet ble oppjustert.

I et tidligere forslag ble alle kreditorer som investerer i hybridlånet lovet 150 prosent av beløpet i form av et seksårig rentefritt lån. I det siste tilbudet er denne summen nå økt til 200 prosent.

Som E24 skrev mandag betyr dette at den norske stat nå kan redde alle de tre milliarder kronene som ble gitt i statsgarantier i 2020. Næringsminister Iselin Nybø har tidligere fått støtte fra Stortinget til å tilføre 1,5 milliarder kroner i hybridlånet.

Publisert: