Tung nedgang for Kahoot og Nel på rød børsdag

Det ble en tung dag for flere selskaper på Oslo Børs onsdag. Samtidig steg Røkkes Aker Offshore Wind.

Publisert:

Nedgangen på Oslo Børs tiltok utover dagen onsdag. Ved børsdagens slutt endte Hovedindeksen ned 0,52 prosent til 1.066 poeng.

Kahoot har onsdag meldt at selskapet økte inntektene med 195 prosent, og at det i tillegg kjøper opp læringsplattformen Motimate.

Ved åpning falt Kahoot-aksjen tre prosent. Utover dagen har fortsatte nedgangen, og aksjen endte dagen ned 7,70 prosent.

Axxis Geo Solutions steg 30 prosent ved børsåpning etter at det la frem sitt siste forslag til redningsplan. Det kriserammede selskapet vil hente inn 170 millioner kroner i frisk kapital. Utover dagen har aksjen falt betydelig tilbake, og endte opp 4,92 prosent.

Ellers på Børsen peker hydrogenselskapet Nel seg ut som en av de mest omsatte selskapene. Aksjen falt 6,09 prosent onsdag.

Samme dag markerte Hydro seg i hydrogenmarkedet Før børsåpning varslet selskapet at det vurderer å bygge og drive produksjonsanlegg for hydrogen. Hydro-aksjen endte dagen uendret fra dagen før.

På den grønne bølgen finner vi også Aker Offshore Wind. Selskapet er en av dagens vinnere etter en kjøpsanbefaling fra Kepler Cheuvreux tidligere på dagen. Aksjen steg 5,92 prosent i løpet av handelsdagen.

Les også

God vekst for Kahoot i første kvartal: Kjøper opp selskap

Lavere oljepris

Oljeprisen har hatt en turbulent dag og vekslet gjennom oppgang og nedgang gjennom store deler av dagen. Et fat Nordsjøolje koster nå 62,41 dollar fatet, en nedgang på 0,30 prosent fra dagen før.

Roger Berntsen i Nordnet skrev onsdag morgen at det de neste månedene vil komme mer olje på markedet, men presiserer at det forhåpentligvis er i takt med en økt etterspørsel.

– Når det er sagt, usikkerheten i oljemarkedet har økt noe de siste dagene grunnet usikkerhet knyttet til Irans oljeproduksjon. Skulle Iran og USA komme til enighet om en ny atomavtale vil landet kunne øke sin produksjon vesentlig, skriver han.

Les også

Hydro vil kaste seg på hydrogenbølgen: – Har gode muligheter

Venter på Fed-referat

Investorene venter nå på rentereferatet fra Den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve). Refereatet publiseres klokken 20 i kveld, og kan inneholde informasjon om renten som kan bevege aksjemarkedene.

Nordea Markets sier de amerikanske nøkkeltallene som kom over påske bidrar til å danne forventninger om inflasjonstrykk og strammere amerikansk pengepolitikk. Det forsterker forventningene mot en renteheving fra sentralbanken.

Les også

Kriserammede Axxis Geo Solutions med siste forslag til redningsplan - vil hente inntil 170 millioner

Publisert: